Nederlands softwarebedrijf sluit miljoenencontract met PETRONAS

Persbericht van PR Newswire

EINDHOVEN, Nederland, March 21, 2011 /PRNewswire/ -- Het Nederlandse softwarebedrijf Spirit Innovative Technologies (Spirit IT), gespecialiseerd in software producten en oplossingen voor de olie- en gasindustrie, heeft een langjarig miljoenencontract gesloten met het Maleisische olieconcern PETRONAS. De overeenkomst, die op 4 maart jongstleden werd ondertekend, is deze week daadwerkelijk in gang gezet met de eerste hieruit voortvloeiende automatiseringsopdrachten van PETRONAS.
De uitgebreide overeenkomst, die naast gezamenlijke softwareontwikkeling, installatie- en maintenance werkzaamheden ook uitvoerige marketing- en salesactiviteiten voor de internationale olie- en gasindustrie omvat, zal over een periode van ten minste tien jaar worden uitgevoerd.
Directeur Harry Kok over de exclusieve samenwerking: "Voor ons bedrijf betekent dit de internationale doorbraak, waarbij voor het eerst een high-end bedrijf als PETRONAS samen met een automatiseringsbedrijf als het onze niet alleen specifieke software ontwikkelt, maar deze ook internationaal op de markt wil brengen. Er zullen op termijn meer producten volgen."
Het gaat in eerste instantie om het leveren van software die PETRONAS in staat stelt de kwaliteit en het informatieniveau van alle onshore en offshore meetsystemen sterk te verbeteren en relevante data op centraal niveau beschikbaar te hebben.
Spirit IT zal naar verwachting een verder groeiend aantal medewerkers krijgen in de komende jaren.
"Wij zijn reeds bezig onze vestiging te openen in Maleisië waarin lokale medewerkers in het begin onder begeleiding van onze huidige medewerkers in Eindhoven aan het project gaan werken. De vestiging in Kuala Lumpur kan op korte termijn al lokale ondersteuning bieden aan PETRONAS en zal naar verwachting op termijn uitgroeien tot een kenniscentrum voor de hele regio in Zuidoost Azië." De software is al operationeel op een aantal proeflocaties, en wordt op dit moment verder uitgebreid met geavanceerde functionaliteiten. PETRONAS verwacht van de samenwerking dat belangrijke vooruitgang wordt geboekt met de kwaliteit, betrouwbaarheid en functionaliteit van de fiscale meetsystemen. Beide bedrijven delen in het intellectueel eigendom van de software.
Spirit IT, gevestigd in de Brainport Top Technology Zone in Eindhoven, levert sinds 2002 software aan de internationale olie- en gaswereld. Het bedrijf werd na een lange en kritische evaluatieperiode door PETRONAS verkozen uit een vijftal concurrenten, waarvan enkele grote en bekende bedrijven.
"PETRONAS heeft zijn keuze gebaseerd op het hoge kennisniveau binnen onze organisatie en de grote mate van innovatie in onze producten en diensten voor deze branche."
Website : http://www.spiritit.com/news

Spirit IT



Razende Robot Reporter