VIRO Engineering en Spijkstaal winnen PLM Excellence Award 2011

Tijdens het jaarlijkse Siemens PLM Connection Benelux, één van de grootste netwerkevenementen voor bedrijven die zich bezighouden met productontwikkeling, heeft Siemens PLM Software de PLM Excellence Awards uitgereikt. De Nederlandse editie van het evenement vond dit jaar plaats op 17 maart in Etten-Leur.

In de categorie 'Small to Medium Business Nederland' is Spijkstaal uit Spijkenisse de winnaar.
* Spijkstaal is een producent van elektrowagens die is gespecialiseerd in het bouwen van prototypes. De wagens worden onder meer gebruikt op bloemenveilingen, luchthavens, autofabrieken, industrie, ziekenhuizen, zorginstellingen en gemeenten.
* De inzet van PLM helpt Spijkstaal om nauwkeuriger te werken en ontwerpen in 3D uit te voeren. Bovendien zijn Solid Edge en Teamcenter Express compatibel met oplossingen van de samenwerkingspartijen van Spijkstaal.
* De overige nominaties voor deze categorie waren Machinefabriek EMCÉ en CHRONOS BTH.

In de categorie 'Large Business Nederland' werd de award uitgereikt aan VIRO Engineering uit Hengelo.
* VIRO Engineering is een internationaal opererend bureau in engineering en projectmanagement, met zes vestigingen en ruim 450 medewerkers.
* VIRO kan met behulp van PLM alle stadia van een project verzorgen voor zijn opdrachtgevers - van haalbaarheidsstudie, basic-detail engineering, realisatie en in bedrijfstelling tot en met nazorg.
* Ook VDL Steelweld en Brabant Engineering waren genomineerd in deze categorie.

Siemens PLM Software reikt de PLM Excellence Awards jaarlijks uit aan organisaties die PLM-software inzetten. Dat PLM belangrijk is voor de bedrijfsstrategie bewijzen Spijkstaal en VIRO Engineering; organisaties kunnen hiermee de complete levenscyclus van een product digitaal managen, van concept tot eindproduct. De jury, bestaande uit Henk-Jan Pels, Bertus Zuijdgeest, Maarten Romers en Edwin Severijn, beoordeelde de nominaties op basis van een aantal categorieën als solutions profile, business challenge en de PLM-voordelen voor het bedrijf in termen van software en de visie van het bedrijf.