Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 18 maart 2011

Vragen van de leden Van Dekken en Plasterk (beiden PvdA) aan de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Financiën

over de gedwongen winkelnering bij het kopen van tickets voor de Olympische Spelen in Londen


1.
Kent u de website: (http://www.olympischespelenlonden.nl)waarop beschreven wordt op welke wijze tickets voor de Olympische Spelen in Londen te bestellen zijn?


2.
Hoe beoordeelt u het feit dat tickets alleen betaald kunnen worden met een creditcard van VISA en dat andere wijze van betaling niet mogelijk is?


3.
Deelt u de mening dat het onwenselijk is dat mensen gedwongen worden om een creditcard aan te schaffen als zij de Olympische Spelen willen bezoeken, omdat creditcard betalingen vaak uitmonden in dure leningen?


4.
Is hier sprake van het misbruik maken van een economische machtspositie, gegeven het feit dat de organisatie van de Olympische Spelen een monopolist is? Kunt u uw antwoord toelichten?


5.
Welke acties gaat u ondernemen om de toegankelijkheid en beschikbaarheid van de kaarten voor dit evenement op korte termijn te vergroten? Wilt u zich er voor inzetten dat ook andere betaalmodaliteiten mogelijk zijn, zodat sportliefhebbers de keuze hebben hoe zij willen betalen?