Ingezonden persbericht


VADition officieel Benelux-distributeur WAN-optimalisatieoplossingen Exinda

Levering Unified Performance Management-portfolio aan reseller-netwerk VADition

Zoetermeer, 21 maart 2011 ­ Value-add distributeur VADition Benelux BV, een zusteronderneming van VADition UK, is door Exinda, wereldwijd leverancier van WAN-optimalisatieoplossingen, aangesteld als Benelux-distributeur. Volgens de overeenkomst levert VADition het Exinda-portfolio aan zijn reseller-netwerk in de Benelux. Exinda breidt door de overeenkomst zijn sales- en marketingbereik in deze regio uit.

Netwerkbeheerders kunnen met WAN-optimalisatieoplossingen van Exinda optimaal profiteren van Unified Performance Management-mogelijkheden (UPM). Die voorzien in netwerktransparantie, bandbreedtebeheer en optimalisatie van applicatiebeschikbaarheid. Exinda levert de technologie hiervoor in één eenvoudig te gebruiken appliance. Een recent rapport van Aberdeen Group wijst op een grote marktvraag naar deze mogelijkheden.

Willem Verhoof_low res

"VADition Benelux is een betrouwbare partner", zegt Willem Verhoof, Country Manager Benelux bij Exinda. "In de Benelux kiezen steeds meer bedrijven voor nieuwe virtualisatie- en centralisatietechnologieën. VADition en zijn resellers bieden oplossingen die de WAN-investeringen van bedrijven op de lange termijn maximaliseren. We kijken ernaar uit om onze aanwezigheid in de Benelux samen met VADition uit te breiden."

Foto I: Willem Verhoof, Country Manager Benelux bij Exinda

Rob Pronk_lowres
"De behoeften van netwerkbeheerders veranderen. Het aantal gebruikers, apparaten en applicaties ­ waaronder samenwerkings- en Web 2.0-tools en cloud-applicaties ­ groeit sterk. Dit is van invloed op de huidige generatie Wide Area Networks. IT-afdelingen hebben behoefte aan een oplossing die ze helpt bij het in kaart brengen, beheren en optimaliseren van WAN-verkeer", zegt Rob Pronk, algemeen directeur en medeoprichter van VADition Benelux. "Exinda biedt binnen één appliance de transparantie en de beheer- en optimalisatiemogelijkheden die IT-afdelingen nodig hebben. Netwerkbeheerders kunnen hierdoor prioriteiten toekennen aan bedrijfskritische applicaties en een kwalitatieve gebruikerservaring op het WAN bieden. We zijn dan ook verheugd de oplossingen van Exinda in de Benelux te kunnen leveren."

Foto II: Rob Pronk, Algemeen Directeur en medeoprichter VADition Benelux

Over Exinda®
Exinda is wereldwijd leverancier van WAN-optimalisatie- en applicatieversnellingsoplossingen. De Exinda Unified Performance Management-oplossing (UPM) biedt applicatietransparantie, -controle en

-optimalisatie, en intelligente acceleratie. Dit alles binnen een betaalbare en eenvoudig te beheren netwerk-appliance. Exinda is opgericht in 2002 en heeft zijn hoofdkantoor in Andover (Verenigde Staten). Het bedrijf heeft regionale kantoren in Canada en het Verenigd Koninkrijk, van waaruit het bedrijf de wereldwijd groeiende vraag naar zijn producten en diensten opvangt. Exinda werkt volledig via het kanaal en distribueert zijn producten via een wereldwijd netwerk van partners die lokale ondersteuning en diensten bieden. Voor meer informatie: www.exinda.com.

Over VADition Benelux BV

VADition Benelux BV is een zusteronderneming van VADition UK, een value-add distributeur in het Verenigd Koninkrijk. VADition Benelux biedt partners in Nederland, België en Luxemburg innovatieve technologieën die de basis vormen voor de 'Intuitive Technologies'-strategie. Deze strategie omvat een reeks internetplatforms en -diensten die complexe en overbelaste informatie-infrastructuren vereenvoudigen. De producten die VADition voert, weerspiegelen de online zelfservicebehoefte van bedrijven en consumenten. Niet voor niets werkt VADition samen met resellers die Web 2.0-bedrijfsmodellen omarmen en technologie leveren voor zelfservice en vereenvoudiging van informatie-infrastructuren. Voor meer informatie: www.vadition.nl.