Persbericht

Kluun wil biografie over zijn favoriete oom schrijven 'Haantjes'-schrijver hoeft zelf geen biografie

Utrecht, 21 maart 2011 - Kluun zou wel een biografie over zijn favoriete oom willen schrijven. Dat meldt de bestseller-auteur aan bol.com. Kluun vertelt dat hij al eerder heeft gewerkt aan die biografie, maar dat het even niet lukte om daar de juiste emotie in te leggen. "In een boek dat het moet hebben van emotie, moet deze wel echt zijn. Anders valt alles door de mand en is het een compleet rukboek." Kluun stopte met het werken aan de biografie over zijn oom, maar weet zeker dat het boek er over een aantal jaar alsnog komt. De 'Haantjes'-auteur is als schrijver en mens gefascineerd door de tweestrijd van zijn oom, die enerzijds behoefte had aan vrijheid maar anderzijds ook zocht naar geborgenheid en liefde.

Het thema van de Boekenweek is dit jaar Curriculum Vitae - Geschreven portretten. Daarom interviewde bol.com veertien auteurs niet alleen over hun eigen werk, maar vroeg de retailer hen ook over wie zij een biografie zouden willen schrijven en welke auteur over hem of haar een boek zou mogen schrijven. Op de website van de retailer staan interviewvideo's waarin naast Kluun ook onder andere Kader Abdolah, Lieneke Dijkzeul, Patrick van Rhijn en Loes den Hollander aan het woord komen. Ter gelegenheid van de Boekenweek biedt bol.com klanten niet alleen het Boekenweekgeschenk 'De Kraai' van Kader Abdolah aan, maar hoeft tot en met 26 maart ook niet te worden betaald voor de verzending van Nederlandse boeken. Dit jaar is het Boekenweekgeschenk ook voor het eerst als ebook beschikbaar.

Geen eigen biografie
Zelf hoeft Kluun geen biografie over zijn leven. Hij denkt er weinig te melden valt na alle interviews die hij heeft gegeven en zijn deels autobiografische boeken met alter ego Stijn in de hoofdrol. "Ik kan mij niet voorstellen dat er nog iets interessants over te melden valt, maar ik wens degene die het gaat doen veel succes", meldt Kluun aan bol.com.