Ingezonden persbericht


Silver Peak Systems opent Benelux-vestiging

Hugo Prooij benoemd tot Sales Manager Noord-Europa; Exclusive Networks aangesteld als distributiepartner

Amsterdam, 21 maart 2011 - Silver Peak Systems, toonaangevend leverancier van Wide Area Network-optimalisatieoplossingen (WAN) voor datacenteromgevingen, opent een kantoor in Nederland. De opening van de nieuwe Silver Peak-vestiging is onderdeel van de voortdurende internationale expansie van het bedrijf. Silver Peak Systems heeft Hugo Prooij aangesteld als Sales Manager voor de Benelux en de Nordics-regio. Het Silver Peak-kantoor in Nederland dient als basis voor sales, support en marketinginitiatieven in Nederland, België, Luxemburg en de Scandinavische landen. Daarnaast stelt Silver Peak Systems Exclusive Networks aan als distributeur voor de Benelux en de Scandinavische landen.

Hugo Prooij gaat de Noord-Europese activiteiten leiden. Hij heeft ruime ervaring in de sector. Zo bekleedde hij eerder vergelijkbare functies bij A10 en F5. Prooij zal in zijn functie als Sales Manager Noord-Europa de zichtbaarheid van Silver Peak Systems in Noord-Europa vergroten. Tot zijn belangrijkste taken behoren klantacquisitie en uitbreiding van het partnerkanaal. Daarbij werkt hij nauw samen met wereldwijde partners van Silver Peak Systems EMC en Hitachi Data Systems (HDS), alsook met regionale Silver Peak-distributeurs en reseller-partners.

Exclusive Networks zal als value-added distributeur van Silver Peak Systems optreden in de Benelux en Noord-Europa. Exclusive Networks is gespecialiseerd in kritische infrastructuur- en security-oplossingen. Exclusive Networks distribueert ook de WAN-optimalisatieproducten van Silver Peak Systems in Zuid-Europa.

Gartner plaatste Silver Peak Systems eind 2010 in het 'Visionaries'-kwadrant van haar 'Magic Quadrant for WAN Optimization Controllers'. Daarmee sloot het bedrijf een succesvol jaar af, waarin het eerder de Wall Street Journal-top 50 van door venture capital gesteunde bedrijven haalde. Daarnaast sloot Silver Peak Systems datacentercontractenmet Avaya, Dell, EMC, Hitachi Data Systems (HDS), HP, NetApp en Xiotech.

"Bedrijven in geheel Noord-Europa kunnen sterk profiteren van de netwerkfilosofie en het productaanbod van Silver Peak Systems op het gebied van WAN-optimalisatie. De Silver Peak Systems-oplossing levert een ongekende capaciteit op en de mogelijkheid om alle IP-applicaties te optimaliseren, inclusief UDP, VoIP en Streaming Data", zegt Prooij. "Als toonaangevend bedrijf in WAN-optimalisatie voor datacenters is Silver Peak Systems de katalysator voor verschillende strategische IT-initiatieven, waaronder disaster recovery, datacenterconsolidatie, datamigratie, servercentralisatie en Virtual Desktop Infrastructures."

Op dit moment maken bedrijven op zes continenten gebruik van de WAN-optimalisatieoplossing van Silver Peak Systems. Dat zijn onder andere ARM, Autodesk, Google, Linklaters, Texas Instruments en VMware, en andere toonaangevende bedrijven.

####

Over Silver Peak Systems, Inc.
Silver Peak Systems ontwikkelt netwerk-appliances voor datacenters, die de WAN-capaciteit verhogen en de WAN-kosten verlagen. Het bedrijf heeft een unieke netwerkaanpak voor WAN-optimalisatie. Deze aanpak biedt ongekende schaalbaarheid en flexibiliteit, en stelt bedrijven in staat om snel grote hoeveelheden data over lange afstanden te verplaatsen. De strategische WAN-optimalisatieoplossing van Silver Peak Systems ondersteunt grote IT-initiatieven, waaronder datacenterconsolidatie en wereldwijde applicatie/desktopvirtualisatie. Meer informatie is te vinden in het Silver Peak Information Center.




Ingezonden persbericht