Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 21 maart 2011

Vragen van het lid Dijsselbloem (PvdA) aan de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen over de financiering van de functiemix van leraren
* Is het waar dat de gemiddelde personeelslast (GPL) voor 2010-2011 in het Primair Onderwijs verhoogd is met 0,093% en dat dit percentage gebaseerd is op de totale kosten die de invoering van de functiemix voor de gehele sector met zich mee brengt?
* Hoeveel leerkrachten, aangegeven per LA-trede, zijn met ingang van schooljaar 2010-2011 gepromoveerd naar de hogere LB-schaal?
* Kent u de signalen vanuit het onderwijsveld dat met name meer ervaren leerkrachten promoveren naar een LB-schaal, waardoor de loonkosten voor schoolbesturen gemiddeld hoger zijn dan de gemiddelde loonkostenverhoging waar het ministerie van Onderwijs bij de invoering van uit ging?
* Hoeveel is daadwerkelijk de gemiddelde personeelslast voor 2010-2011 toegenomen?
* Zijn er verschillen te zien tussen de personeelslasten van verschillende schoolbesturen en is er een verschil tussen kleine en grote schoolbesturen?
* Is het waar dat, doordat de kosten lineair toenemen, de gemiddelde personeelslast de komende jaren flink omhoog gaat?
* Blijft het uitgangspunt dat 75% van de toename van de personeelslasten via de lumpsum moet worden vergoed, ook op langere termijn?