Persbericht

Nieuwe topstructuur Jumbo Supermarkten
Omvang organisatie vraagt om uitbreiding directie

Veghel, 21 maart 2011 - Jumbo Supermarkten voert met ingang van vrijdag 1 april 2011 een nieuwe topstructuur in. Mede door de overname van Super de Boer in 2009 is de omvang van het bedrijf flink gegroeid. Het familiebedrijf uit Veghel is hierdoor ruim twee keer zo groot geworden. De complexiteit van de organisatie is dusdanig toegenomen dat gekozen is voor een uitbreiding van de directie. Tegelijkertijd heeft huidig operationeel directeur Johan Boeijenga zijn vertrek bij Jumbo aangekondigd.

Johan Boeijenga vervulde sinds eind 2009 de functie van operationeel directeur bij Jumbo Supermarkten en zal per 1 mei de functie van algemeen directeur bij DA Retailgroep gaan vervullen. Algemeen directeur Frits van Eerd: "Johan heeft de afgelopen periode een belangrijke bijdrage geleverd aan het integratieproces van Super de Boer. Wij danken hem voor zijn inzet en wensen hem succes in zijn nieuwe functie".

De nieuwe directie zal bestaan uit de leden van de huidige directie, te weten Frits van Eerd (algemeen directeur), Colette Cloosterman-van Eerd (formuledirecteur) en Ton van Veen (financieel directeur) die samen de statutaire directie vormen. De directie wordt verder aangevuld met directieleden voor de disciplines Commercie, Winkeloperatie, Supply Chain en Human Resources.

Jan Heuving, momenteel directeur operations Super de Boer, is benoemd tot directeur Winkeloperatie. Karel de Jong, nu hoofd Supply Chain, wordt directeur Supply Chain en Gea Kuiper wordt aangesteld als directeur Human Resources. Zij is nu eindverantwoordelijk voor Human Resources binnen zowel Jumbo als Super de Boer. De functie van commercieel directeur is op dit moment nog vacant en Jumbo verwacht deze functie binnen afzienbare tijd te zullen invullen. Niels Onkenhout, CEO Super de Boer, neemt namens Super de Boer zitting in de directie. Voorts zal René Bos per 1 april starten als directiesecretaris. René is afkomstig van Agrifirm (voormalig Cehave) en heeft ruime ervaring als directiesecretaris en bedrijfsjurist.

Algemeen directeur Frits van Eerd: "We zijn ervan overtuigd dat de aangepaste topstructuur een uitstekende basis vormt voor de verdere groei van Jumbo en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. "