Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ICT-dienstverlener Profict neemt applicatie- en databasebeheerder Trivento over

Bussum, 21 maart - ICT-dienstverlener Profict maakt vandaag bekend dat het Trivento Applicatiebeheer overneemt. Met de overname breidt Profict haar dienstverlening uit; naast Agile applicatieontwikkeling en het inrichten van informatiearchitectuur, is Profict nu ook in staat om het beheer en onderhoud van applicaties en databases optimaal en volledig in eigen beheer te verzorgen.

Trivento groeide sinds haar oprichting in 2008 uit tot een gerespecteerde specialist op het gebied van het beheer van applicaties en databases, met klanten als NUON, FWG, SIDN, Facilicom en de Nationale Postcode Loterij.

Door de overname van Trivento wordt de Profict-groep, verder bestaande uit Profict en Caerleon, met dertig specialisten uitgebreid. Het totaal aantal medewerkers komt hiermee op ruim honderd. Een ander praktisch gevolg is dat Profict vanaf nu ook kantoor zal voeren in Reeuwijk, de plaats waar Trivento is gevestigd. Het wordt het derde kantoor van Profict, naast de reeds bestaande vestigingen in Warnsveld en Bussum. Het bedrag dat met de overname is gemoeid, is niet bekend gemaakt.

Focus op kerncompetities
Trivento is oorspronkelijk opgericht door Profict en ZX. Het feit dat Profict de aandelen van ZX in Trivento overneemt en daarmee volledig eigenaar wordt van Trivento, zorgt ervoor dat ZX zich volledig kan focussen op haar corebusiness op het gebied van ontwerp, bouw, hosting en beheer van complexe ICT-omgevingen en internettoepassingen, veelal gebaseerd op cloud-technologie.

Logisch
Voor Profict betekent de overname juist een waardevolle uitbreiding van haar dienstverlening, aldus Gert Oortgiesen, directeur van Profict. ´Veel van onze klanten willen niet alleen de ontwikkeling en implementatie van duurzame ICT-oplossingen buiten de deur beleggen, maar eveneens het beheer en onderhoud ervan. Dankzij de overname kunnen wij onze klanten nu op beide gebieden optimaal bedienen. De bedrijfsactiviteiten van Profict en Trivento liggen gezien de behoefte van onze klanten volledig in elkaars verlengde. En de samenvoeging leidt alleen maar tot nog meer efficiëntie en effectiviteit.´

Over Profict
Profict is een ICT-projectorganisatie met een focus op het Java Enterprise platform en JBoss en Oracle als belangrijkste technologiepartners. Profict maakt samen met Caerleon en Trivento deel uit van de Profict Groep die is opgericht in 1998 en oplossingen levert op het gebied van Informatie architectuur, maatwerkontwikkeling en applicatieonderhoud en -beheer. Dankzij een projectmatige aanpak, in-depth expertise, en passie ontwerpen ze krachtige en doelmatige maatwerkoplossingen. Klanten waaronder NUON, Eneco, Electrabel, Agis Zorgverzekeringen, Salland verzekeringen, Zwitserleven, FWG, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, SIDN en de Nationale Postcode Loterij hebben de expertise van Profict ingeroepen om complexe businessvraagstukken op te lossen en concrete zakelijke resultaten te boeken. Daarnaast worden de specialisten van Profict regelmatig ingeschakeld om vastgelopen projecten vlot te trekken en efficiënt oplossingen te realiseren. Profict is gevestigd in Huize Baank in Warnsveld en de Watertoren in Bussum. Kijk voor meer informatie op: www.profict.nl