Huis kopen Wolvega en Lemmer makkelijker gemaakt in VRIJ OP NAAM-maand


TE KOOP - zonder kosten koper

Wolvega, 20110321 -- Veel huizenkopers hikken aan tegen de “kosten koper” drempel. Dit zijn kosten die bovenop de verkoopprijs van een bestaand huis worden gerekend. De hoogte van deze kosten zijn voor veel mensen niet van tevoren te overzien. De Woudenhof & Overwijk makelaars met vestiging in Wolvega en Lemmer helpen huizenkopers daarom met een nieuwe actie: de “VRIJ OP NAAM maand”. Gedurende de maanden maart en april 2011 is bij een aantal woningen sprake van een vaste prijs in plaats van een vraagprijs. Dit nieuwe fenomeen helpt huizenkopers bij de beslissing om een huis te kopen. Een nieuwe benadering in de makelaarswereld.

Bij nieuwbouw was het al gebruikelijk dat huizen werden verkocht tegen een vaste prijs inclusief een aantal bijkomende kosten, maar bij bestaande huizen niet.

Henk Wimmenhoeve van De Woudenhof & Overwijk makelaars is enthousiast over deze benadering: “Een huis kopen gaat gepaard met veel formaliteiten en kosten. Dat wil mensen nog wel eens tegenhouden. Echter, huizenzoekers zijn er altijd. Mensen trouwen en scheiden, mensen krijgen gezinsuitbreiding of de kinderen gaan juist de deur uit. Er is altijd een groep mensen bezig met verhuizen. In de praktijk merken we dat mensen wel op grote schaal op internet naar huizen kijken. Een gedeelte daarvan komt bezichtigen, maar een ander deel niet. Als je op een of andere manier toch contact krijgt, blijkt dat onbekendheid met het aankoopproces de mensen nogal eens parten speelt. Denk daarbij aan de hoogte van de uiteindelijke koopsom, de bijkomende kosten, de financiering. Een transparante koopsom helpt om die drempel weg te nemen.”

Wat valt er zoal onder het begrip “kosten koper”? Henk Wimmenhoeve legt uit: “Kosten koper, vaak afgekort tot k.k., betekent dat de koper de kosten voor de overdracht van de woning betaalt. En wat is dan precies “vrij op naam”? De bijkomende kosten komen voor rekening van de verkoper.
Zo’n huis wordt dan “vrij op naam” (v.o.n.) aangeboden. Hieronder vallen de overdrachtsbelasting, de notariskosten voor de opmaak van de akte van levering en de kadasterkosten voor de inschrijving van de akte van levering. De koper betaalt bij vrij op naam zelf de kadasterkosten voor het inschrijven van de hypotheekakte en de notariskosten voor het opmaken van de hypotheekakte.

Deze en andere woningen zijn tijdens de OPEN HUIZENDAG zaterdag 26 maart a.s. tussen 11.00 en 15.00 uur zonder afspraak te bezichtigen. Een volledig overzicht van de deelnemende woningen is te vinden op www.woudenhof.nl.





Ingezonden persbericht