1.000e Ruimte voor Ruimte kavel verkocht


Eindhoven, 20110321 -- Brabant heeft de duizendste Ruimte voor Ruimte kavel verkocht. Vanwege deze mijlpaal zijn tijdens de Regionale Nieuwbouwbeurs in Eindhoven de 1000e kavelkopers van een Ruimte voor Ruimte kavel in het zonnetje gezet. Onder veel belangstelling reikte Gedeputeerde Ruud van Heugten zaterdag 19 maart aan de kopers een waardecheque uit van € 5.000,--.

Heel bijzonder is dat het maar liefst 4 gezinnen zijn die gelijktijdig hun koopbeslissing hebben genomen voor een bouwkavel in het project Kantstraat te Haaren. De 4 jonge gezinnen ontvingen ieder een waardecheque ter waarde van € 5.000,- voor het nemen van duurzame maatregelen aan hun woning. Ook de kinderen werden verrast met allerlei leuke cadeaus.

In 2004 startte de Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte met de verkoop van de eerste bouwkavels. Ruimte voor Ruimte kan deze kavels aanbieden door de Ruimte voor Ruimte-regeling van het Rijk. Hierbij zijn veestallen in het buitengebied afgebroken, fosfaatrechten ingeleverd, en mogen in de plaats daarvan aan de randen van steden en dorpen in Noord-Brabant bouwkavels worden uitgegeven.Met de verkoop van de 1000e kavel is de provincie goed onderweg om de kosten terug te verdienen van de grootscheepse sloop van stallen. Doelstelling is om 2.400 kavels te verkopen. Dat betekent dat de ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte nog 1.400 bouwkavels te gaan heeft.

Ruimte voor Ruimte heeft haar profilering aangescherpt. Met een totaal vernieuwde look & feel, die onder andere vertaald is in een nieuwe huisstijl en website, is Ruimte voor Ruimte klaar voor de markt van morgen. 

Tijdens de Regionale Nieuwbouwbeurs startte ook de verkoop van 3 nieuwe projecten, namelijk Hoogstraat in Eersel, Weijererf in Reusel en Lubberstraat in Spoordonk.





Ruimte voor Ruimte