Ingezonden persbericht


4 april: Pre-tasting Toques & Clochers

Op 16 en 17 april vindt in Limoux het jaarlijkse Toques & Clochers-festijn plaats. Vele Nederlandse wijnliefhebbers en -professionals hebben de bijzonder Chardonnay-wijnen die ter ere van het festival geproduceerd worden inmiddels in de armen gesloten. En ongetwijfeld zal er t.z.t. weer een ruime delegatie samen met Bacchantes Wijnimport afreizen naar Zuid-Frankrijk om deel te nemen aan de feestelijkheden, te genieten van de regionale gastronomie en tijdens de grote veiling te bieden op vaten wijn. Zoals gebruikelijk zal Jan van Lissum voorafgaand aan de veiling een proeverij van de meest interessante veilingwijnen leiden, waarbij de huisstijlen en de 4 verschillende terroirs in de regio worden uitgelicht. Nieuw dit jaar is - op veler verzoek - een pre-tasting in Nederland, voor degenen die er op 16-17 april niet bij kunnen zijn, maar wel overwegen te (laten) bieden op een vat. De pre-tasting vindt plaats op 4 april, van 14.00 tot 18.00 uur. Locatie n.t.b.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden via Bacchantes Wijnimport, tel. 0182-525269, wijn@bacchantes.nl of info@thewinesite.nl

Meer informatie via www.thewinesite.nl

----------

90 producenten op Overzichtsproeverij Californië

Op maandag 21 maart a.s. vindt de tweejaarlijkse, toonaangevende overzichtsproeverij Californische wijn plaats in het Radisson Blu Hotel te Schiphol-Rijk. Meer dan 90 Californische wijnhuizen en hun Nederlandse importeurs zetten zo'n 550 wijnen op de proeftafel. De proeverij is van 14:00 tot 17:00 uitsluitend toegankelijk voor vakhandel, horeca en pers.

Met onder meer: klassieke namen als Seghesio, Ravenswood en Ridge, Robert Mondavi, Merryvale Vineyards, Shafer, Stag's Leap en Joseph Phelps, de guru op gebied van biologische en biodynamische wijn Paul Dolan, de "net wat andere" wijnen van Bonny Doon en Birichino, en nieuwe huizen die op zoek zijn naar een importeur, zoals Clos du Val, Flowers, Siduri, Kuleto, Firestone, Talley, Justin, Chalk Hill, Fess Parker, Silverado en Dancing Coyote.

Voorafgaand aan de proeverij worden twee seminars gegeven:
- Napa Rocks, door Jan van Lissum en Russ Weis, directeur van Silverado Vineyards (12.00 uur - aanmelden via info@thewinesite.nl)
- Chardonnay en Pinot Noir uit de koele kuststreken van Sonoma County, door Steve Messinger van Flowers Winery en Bob Cooley van Landmark Vineyards (13.30 uur) Voor vragen en aanmelding kunt u terecht bij organisator Philine Weeber van het California Wine Institute, email weeber@us-export.nl, tel. 070-3142425.

----------

The WINE & FOOD Association
Postbus 15414 | 1001 MK Amsterdam | Nederland



Ingezonden persbericht