Ingezonden persbericht


Workshops uiterlijke verzorging voor mensen met kanker

Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Meander Medisch Centrum biedt daarom in 2011 weer workshops uiterlijke verzorging aan voor mensen met kanker, in samenwerking met de Stichting Look Good, Feel Better. De workshops Look Good, Feel Better helpen patiënten de uiterlijke gevolgen van bijvoorbeeld chemotherapie en bestraling te verminderen.

Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Hoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt. Tijdens een workshop in Meander Medisch Centrum krijgen patiënten tips en adviezen over de verzorging van hun huid en make-up. Ook is er een haarwerker aanwezig die een presentatie geeft over de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van haarwerken en alternatieven voor haarwerken zoals mutsjes en shawls. De workshop wordt geleid door een ervaren schoonheidsspecialist.

De workshops duren twee uur en zijn bestemd voor mensen met kanker tijdens of kort na hun behandeling. Per keer kunnen zo'n twaalf vrouwen en mannen deelnemen. De deelnemers van vorig jaar waren enthousiast over de workshops Look Good, Feel Better, die toen onder de naam Goed Verzorgd, Beter Gevoel werden aangeboden in Meander Medisch Centrum. Zij vonden het prettig om in een ontspannen sfeer goede tips te krijgen over hun uiterlijk verzoring. Bovendien waarderen zij het contact met andere deelnemers.

Data 2011

Meander Medisch Centrum biedt workshops Look Good, Feel Better aan op 21 maart, 31 mei, 20 september en 22 november 2011. Aanmelden kan via de website www.meandermedischcentrum.nl/oncologie of telefonisch via 033 - 850 5050. Patiënten van Meander Medisch Centrum kunnen kosteloos deelnemen aan de workshops uiterlijke verzorging.

Noot voor de redactie/