Provincie Noord-Brabant


Waardebonnen komende maandag uitgereikt


Prins Bernhard Cultuurfonds en provincie

schenken veertig 'adviezen op maat'


Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en de provincie Noord-Brabant overhandigen op 21 maart aan veertig culturele vrijwilligersorganisaties een 'waardebon'. Zij krijgen zes dagdelen ondersteuning van een professional die meedenkt en vragen beantwoordt op het gebied van marketing en strategie.

De waardebonnen worden maandag uitgereikt door gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema, om 16.00 uur in het provinciehuis. "De waardebonnen voorzien in een behoefte. Culturele amateur- en vrijwilligersorganisaties hebben duidelijk baat bij dit soort ondersteuning."

De adviseurs die de organisaties gaan ondersteunen, komen van de SESAM Academie en zijn vrijwilligers die een professionele loopbaan achter de rug hebben, in bijvoorbeeld een leidinggevende functie. Alle deelnemers die in 2010 een bon inwisselden, waren tevreden over wat ze opstaken van de SESAM-adviseurs. Ze kijken sindsdien met andere, meer professionele ogen naar hun eigen organisatie. De meeste ondersteuning werd gevraagd bij het opzetten van een goed beleidsplan en een daarmee samenhangend plan om meer inkomsten te genereren.

Meer informatie over de waardebonnenactie is te vinden op www.cultuurfonds.nl/noord-brabant.