Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


Prins van Oranje 21 en 22 maart bij Wereldwaterdag in Kaapstad

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is ter gelegenheid van de viering van Wereldwaterdag 2011 op 21 en 22 maart in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Het thema van Wereldwaterdag 2011 is 'Water for cities: responding to the urban challenge'. De Verenigde Naties hebben Wereldwaterdag ingesteld om aandacht te vragen voor de wereldwaterproblematiek.

In Kaapstad is de Prins van Oranje onder meer bij bijeenkomsten over 'Water and disaster' en de Algemene Vergadering van de 'Global Water Operators Partnerships Alliance'. Verder loopt de Prins mee met de Walk for Love of Water, een initiatief van de stad Kaapstad. Ook is hij aanwezig bij de finale van de 'Moola for Amanzi´, waar vijf getalenteerde teams van jonge professionals en studenten businessconcepten presenteren aan een jury van waterexperts en hun innovatieve oplossingen laten zien voor watergerelateerde problemen.

De Prins van Oranje is voorzitter van de United Nations Secretary-General's Advisory Board on Water and Sanitation (UNSGAB). Deze VN-adviesgroep adviseert de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties over maatregelen die genomen moeten worden om de millenniumontwikkelingsdoelen voor drinkwater en sanitatie te kunnen bereiken.

* © RVD