alterNET lanceert GeoCMS op beurs Overheid&ICT


GeoCMS rekent af met het zwakste punt van Google Maps

Dordrecht, 20110321 -- Het Dordtse Internetbureau alterNET lanceert op 19 april haar nieuwste product GeoCMS op de jaarlijkse vakbeurs Overheid & ICT. Met GeoCMS krijgt een webredacteur een gebruikersvriendelijke applicatie om professioneel kaartmateriaal te plaatsen op elke website via een embedcode of integratie met de GeoCMS-API. alterNET staat van 19 tot en met 21 april op deze vakbeurs met informatie en demo's van de TYPO3-Gemeentekit en GeoCMS.

Professioneel kaartmateriaal zwakste punt Google Maps

Tot op heden ontbreekt op veel websites nauwkeurig kaartmateriaal. Het meest toegepaste kaartmateriaal is afkomstig van Google Maps. Daarvan is het bekend dat de nauwkeurigheid van het kaartmateriaal niet hoog is. Zo zijn bijvoorbeeld de kaartlagen van de topografische kaart en de satellietfoto niet goed uitgelijnd. 

Bij veel organisaties is deze nauwkeurigheid noodzakelijk voor de informatie die getoond moet worden. Denk daarbij aan lokale en rijksoverheidsorganisaties. Veelal wordt er dan gebruik gemaakt van GIS-oplossingen. De complexiteit om dit te integreren binnen de communicatiemix van een website vergt teveel kennis van techniek of GIS door redacteuren of webmasters. Met GeoCMS krijgen redacteuren een webbased omgeving waarmee in een aantal eenvoudige handelingen een kaart kan worden samengesteld voorzien van kaartlagen en uitsluitend voor het gebied dat als kaart beschikbaar is.

GeoCMS

GeoCMS is een Software-as-a-Service oplossing die een webredacteur benadert via een webbrowser. Als kaartmateriaal gebruikt GeoCMS elke bron dat voldoet aan de WMS en WFS open standaarden van onder meer Esri's arcGIS-server. Een GIS-specialist zorgt voor de beschikbaarheid van het bronmateriaal, waarna een webredacteur dit via GeoCMS omzet naar kaarten voor op de website. Via een embedcode integreert een webredacteur het gegenereerde kaartmateriaal op de website. Daarnaast kunnen cms-leveranciers koppelingen maken met GeoCMS via de GeoCMS-api. 

alterNET en ESRI

GeoCMS is een product ontwikkelt door internetbureau alterNET Internet en GIS-marktleider ESRI Nederland. Het Dordtse internetbureau alterNET bestaat uit 20 medewerkers. Met projecten voor onder meer de EO, Online Breedband, gemeentes Oosterhout, Leiden, TU Delft, ministerie van Veiligheid en Justitie, is alterNET een van de belangrijkste dienstverleners gespecialiseerd in TYPO3 concepten en implementaties.





alterNET Internet BV