Jochem en Bakker Bart huldigen Zorgkanjer tijdens Open Dag van de Zorg


Den Haag, 20110321 -- Cocky Parlevliet, werkzaam bij HWW Zorg in Den Haag, werd afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet door Jochem van Gelder en Bakker Bart tijdens de Open Dag van de Zorg. Wijkverpleegkundige Cocky werd uitgeroepen tot Zorgkanjer 2011 van de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord. In aanwezigheid van haar leidinggevenden, vrienden, familie en bezoekers ontving Cocky Parlevliet uit handen van Jochem van Gelder en Bakker Bart een oorkonde, bloemen en 15 overheerlijke vlaaien.

De afgelopen weken heeft iedereen die werkzaam is in de zorgsector de gelegenheid gekregen om een collega hiervoor te nomineren en daarmee in het zonnetje te zetten. Deze Zorgkanjers zijn medewerkers die zich op een speciale manier inzetten of hebben ingezet in de zorg.

Cocky Parlevliet is al jaren een zeer gewaardeerd werknemer van HWW Zorg en een voorbeeld voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Ze heeft zich in de afgelopen jaren met heel veel liefde ingezet voor haar clienten. Dat is niet onopgemerkt gebleven.  De zus van de Zorgkanjer vertelt: "Mijn zus is een zorgkanjer, omdat ze eerst 23 jaar lang liefdevol voor zwakzinnige mensen in een woongroep heeft gezorgd en daarna in de wijkverpleging is gegaan. Ook daar verricht ze fantastisch werk voor oude en vaak ook terminale mensen."

Foto's van de huldiging van de Zorgkanjer zijn te vinden op: http://www.flickr.com/photos/zorgenwelzijnplein/

Open Dag van de Zorg


De Open Dag van de Zorg vond afgelopen zaterdag  voor de elfde keer plaats. In de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg  Noord waren honderd locaties open voor publiek. Circa 16.000 mensen bezochten op deze zonnige zaterdag een zorgorganisatie om meer te weten te komen  over opleidingen, betaald en vrijwillig werken in de zorg, het zorgaanbod of gewoon om er een leuk dagje uit van te maken.

ZW Haaglanden


De Open Dag van de Zorg wordt in de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord gecoördineerd door ZW Haaglanden. Deze arbeidsmarktorganisatie zet zich in voor een arbeidsmarkt in balans en maakt zich hard voor het werken en leren in de zorg- en welzijnsector.





ZW Haaglanden