Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Een goede manier om de tijd te doden!

Achtste editie van 'Rosa sub Rosa'

Op 21 maart 2011 gaat Rosa sub Rosa 8: Killing Time van het Rosa Ensemble in première in Het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Voor deze achtste editie van Rosa's jaarlijkse werkplaatsproject schreven vijf componisten muziek rond het thema 'tijd'. Killing Time is na de première te zien in Maastricht, Amsterdam, Utrecht en Alkmaar.

Voor Rosa sub Rosa 8: Killing Time zetten jonge componisten hun tanden in de tijd. Zij trakteren u op een grillige reis door het muzikaal onverwachte.. Met computergames, videoprojecties, een 'vrouw die vis eet,' telefoons, metronomen en een tinnen ballerina.

Met het 'Rosa sub Rosa'-laboratorium geeft het Rosa Ensemble jonge makers de kans om met het ensemble een voorstelling te maken. Uitgangspunt is altijd Rosa's eigenzinnige werkwijze: de betrokken componisten schrijven composities, maar zijn ook verantwoordelijk voor het theatrale geheel.

Rosa sub Rosa draait altijd om muziek en avontuur, ontwikkeling en ontmoeting. Zo investeert het ensemble in het talent van de toekomst. Deel zeven was drie keer de hel, deel zes een drinkgelag, en ook deel 8 is onverwacht fris, opwindend rauw en lekker ongepolijst.

Rosa sub Rosa 8: Killing Time speelt:


- 21 maart 2011 - Koninklijk Conservatorium, Den Haag (Première) (www.koncon.nl)


- 22 maart 2011 - Intro in Situ, Maastricht (www.introinsitu.nl)


- 30 maart 2011 - Melkweg, Amsterdam (www.melkweg.nl)


- 3 april 2011 - Theater Kikker, Utrecht (www.theaterkikker.nl)


- 6 april 2011 - Provadja, Alkmaar (www.provadja.nl)

www.rosensemble.nl



Ingezonden persbericht