Gemeente Utrecht

Week van de Lentekriebels

De Week van de Lentekriebels staat weer voor de deur. De hele week besteden docenten in het primair onderwijs in het hele land op een speelse manier aandacht aan relaties en seksualiteit. In Utrecht doen dit jaar 7350 leerlingen en 588 leerkrachten mee op 33 scholen. Dit is een stijging van 2000 leerlingen ten opzichte van 2010.

Op maandag 21 maart openen wethouder Victor Everhardt en de directeur van GGD Nederland, Laurent de Vries de Week van de Lentekriebels 2011. Vijfhonderd leerlingen van basisschool de Krullevaar in De Meern zullen hun ballonnen met wenskaartjes oplaten. Ook de directeur van RutgersWPF zal bij de feestelijke opening aanwezig zijn.

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd met seks te maken. Daarom heeft RutgersWPF (voorheen de Rutgers Nisso Groep), kenniscentrum voor seksualiteit, zes jaar geleden samen met de GG&GD, het initiatief genomen tot de Week van de lentekriebels. Iedere school behandelt op een leuke en creatieve manier onderwerpen zoals verliefdheid, relaties en seksualiteit. Doel is een goede relationele en seksuele vorming, omdat dit bijdraagt aan een positiever zelfbeeld en kinderen weerbaarder maakt tegen seksueel misbruik. De gemeente Utrecht ondersteunt de week met workshops en materialen.

Het lesmateriaal en meer informatie is te vinden op www.utrecht.nl/lentekriebels.