Gemeente Nieuwegein

vrijdag, 18 maart 2011

RIOLERING SCHAKELSTEDE EN RAADSTEDE VANAF 21 MAART VERNIEUWD

De riolering in de Raadstede en een deel van de Schakelstede in het centrum wordt vanaf maandag 21 maart vervangen. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente. De werkzaamheden beginnen bij de Schakelstede hoek Zoomstede en worden vervolgens voortgezet naar de Raadstede. Naar verwacht zijn de werkzaamheden begin juli 2011 gereed. De omwonenden en winkeliers zijn op maandag 14 maart geinformeerd.

Wat gaat er precies gebeuren?

De riolering aan de Schakelstede vanaf hoek Zoomstede oplopend tot aan de Raadstede wordt vernieuwd. Dit is nodig om het Stadshuis en de toekomstige nieuwbouw aan de Schakelstede op het riool aan te kunnen sluiten. Tegelijk wordt met de aanleg van het Stadsplein een deel van de Schakelstede opgehoogd om te zorgen voor een goede aansluiting. Ter hoogte van het politiebureau en de bestaande bebouwing aan de Raadstede wordt een keerwand aangebracht.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

Het gebied Schakelstede, Zoomstede en Raadstede blijft voor u als bezoeker tijdens de uitvoering van het werk bereikbaar. Wel sluiten we het doodlopende deel van de Schakelstede af omdat het riool er wordt vervangen. Verder kan er op de kruising Schakelstede met Zoomstede hinder voor het verkeer ontstaan. De winkels aan de Raadstede blijven bereikbaar voor het winkelend publiek. Vanaf maandag 30 mei gebruikt u de doorgang tot de overdekte winkelgalerij en komen de bouwhekken voor het Stadshuis grenzend aan de galerij te staan.

Hoe zit het met parkeren?

De ingangen van de parkeergarages Oost en West blijven voor iedereen bereikbaar. Het tijdelijke parkeerterrein achter de C1000 met alleen kort parkeren is vanaf maandag 21 maart buiten gebruik en komt niet meer als zodanig terug. Dit terrein is tijdens de werkzaamheden nodig als transportroute voor het bouwverkeer, opslagterrein en als route voor voetgangers. Na de vernieuwing van de riolering wordt het terrein bij het openbare voetgangersgebied betrokken. De parkeergarages Oost en West hebben voldoende capaciteit om de opgeheven parkeerruimte op te vangen. U zult dan ook vanaf 21 maart gebruik moeten maken van de ondergrondse parkeergarages.


---

Downloads


* Wijkbericht rioleringswerkzaamheden Raadstededef.pdf (PDF - 122 KB)
---