Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 21 maart 2011

Marianne van Leeuwen vertrekt bij Reed Business Nederland

Na 23 jaar bij Reed Elsevier, waarvan de laatste zes jaar als CEO van Reed Business Nederland, heeft Marianne van Leeuwen besloten om het bedrijf per 1 mei te verlaten. Na een periode van rust zal ze zich gaan oriënteren op nieuwe stappen in haar carrière. Peter de Mönnink is de beoogde nieuwe CEO van Reed Business Nederland. De Mönnink is op dit moment CEO van Reed Business Information International. Die functie zal hij behouden naast zijn nieuwe verantwoordelijkheden voor Reed Business Nederland.

Marianne van Leeuwen (49) startte haar loopbaan in 1987 bij Reed Elseviers congres business. Van 1997 tot 2001 leidde zij de Franse divisie van Reed Business Information. Van 2002 tot 2004 was ze President van de Boston divisie van RBI US. In 2005 werd Van Leeuwen CEO van Reed Business Nederland. Ze rondde recent een strategische herpositionering van het bedrijf af.

Het voornemen is dat Peter de Mönnink (47) Marianne per 1 mei opvolgt. De Mönnink werkt sinds 1988 bij Reed Elsevier, in verschillende internationale functies. Hij was onder meer uitgever van Boerderij en het Agrarisch Dagblad, directeur van Elsevier Bedrijfsinformatie Amsterdam en directeur Internet voor Elsevier Bedrijfsinformatie. Hij werkte in Engeland als directeur strategie voor Reed Business, en vanaf 2005 als Chief Strategy and Internet Officer voor RBI Global. Sinds 2009 is hij CEO van RBI International, waartoe Reed Business Information Frankrijk, Spanje, Italië en Australië behoren. Die functie blijft hij bekleden naast zijn nieuwe functie als CEO van Reed Business Nederland.

Mark Kelsey, CEO RBI Global over Marianne van Leeuwens vertrek: "De Nederlandse divisie is sterker geworden door de herstructurering en portfolioveranderingen die ingezet zijn onder leiding van Marianne van Leeuwen. Ik vind het jammer dat Marianne ons bedrijf gaat verlaten, maar ze laat het bedrijf goed achter. De doorgevoerde veranderingen zorgen ervoor dat het klaar is voor een gezonde toekomst. Ik wil Marianne hartelijk bedanken voor haar toewijding en waardevolle bijdrage aan ons bedrijf."

Marianne van Leeuwen: "De beslissing om weg te gaan bij Reed Business is geen gemakkelijke geweest. Ik ben door de jaren heen zeer gehecht geraakt aan onze business, onze medewerkers, klanten en producten. Maar na zes jaar in deze baan is dit het juiste moment om mijn verantwoordelijkheden over te dragen. Mijn plan is om deze zomer vrij te nemen en in het najaar op zoek te gaan naar een passende nieuwe stap in mijn carrière."

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht