Ingezonden persbericht


Persbericht

Van solo kano-expeditie in Amazonegebied naar het echte werk!

Rotterdam, 21 maart 2011. Na het overleven van een solo kano-expeditie over de Bobanasa (Amazonegebied) maakt Arjen Damen werk van zijn avontuur. Lobo-Loco expeditions is van start. Vanaf nu kan ook jij mee op het echte avontuur! Met een kleine groep te voet of per kano door de jungle oog in oog met krokodillen, slangen, luiaards en piranha's. Een nieuw soort expedities voor de echte thrillseekers.

Lobo Loco expeditions
Arjen Damen is de trotse eigenaar en gids van Lobo Loco expeditions. Lobo Loco (gekke wolf) organiseert en begeleidt exclusieve reizen en expedities naar onherbergzame gebieden. Lobo Loco is de enige Nederlandse reisorganisatie die kano-tochten door het regenwoud van de Amazone organiseert. Vanaf nu kan je met een goede gids veilig elk soort wildernis ontdekken die je maar wilt. Lobo Loco gaat altijd een stap verder, dieper in de jungle, weg van de gebaande paden.

Daarnaast biedt Lobo Loco navigatiecursussen en outdoortrainingen aan, zowel binnen als ver buiten Europa. Particulieren en instanties met eigen initiatieven kunnen bij Lobo Loco terecht voor research, advies, planning, begeleiding, training, logistieke en technische ondersteuning.

Ecotoerisme
Lobo Loco is een klein bedrijf en maakt waar mogelijk gebruik van bestaande voorzieningen en gidsen. Zo probeert Lobo Loco bij te dragen aan de lokale ontwikkeling van economieën en ecotoerisme. Door ecotoerisme wordt natuurbehoud rendabel en hopelijk een realistisch alternatief voor andere vormen van exploitatie zoals houtkap, mijnbouw, jacht, en grootschalige agricultuur.

Wie is Arjen Damen? Avontuur in het circus, een moeras en stammen in Afrika Als kind verkende Arjen in een opblaasbootje de Biesbosch en struinde hij de Loonse duinen af op zoek naar wild. Zijn liefde voor sport ontwikkelde zich toen hij als uitwisselingsstudent American football speelde in Indiana. Twee jaar later stopte hij vroegtijdig met zijn middelbare school en keerde terug naar de Verenigde Staten. Hier werkte hij op boerderijen, een rondreizende kermis en verdween voor enkele weken met een vlot in de moerassen van Mississippi. Zijn volgende reis bracht hem naar Kenia waar hij met zijn tentje rondtrok en bij verschillende stammen verbleef. Terug in Nederland deed hij een toelatingsexamen en studeerde zes jaar filosofie aan de Erasmus Universiteit. Daarna werkte hij als schrijver en startte zijn eigen klusbedrijf.

Boze indianen tijdens solo expeditie
De routine maakte hem onrustig en in 2008 begon hij eindelijk weer aan een groot avontuur: een solo-expeditie in het Amazonegebied. In zijn opvouwbare kano voer hij de gehele Bobonasa rivier af van Ecuador naar Peru. Hij is de enige die deze soms gevaarlijke expeditie, alleen ondernam. Hij verraste dan ook heel wat indianen, die niet altijd even blij waren met zijn komst. Tijdens dit avontuur is zijn liefde voor het grootste tropisch regenwoud van de wereld ontstaan en ontmoette hij Nelson Salas die voor hem de boze, soms zelfs moordlustige, indianen tot bedaren bracht. Met Nelson werkt Lobo Loco nu samen in Peruaanse jungle.

Terug uit het oerwoud volgde Arjen een IWGA opleiding voor gidsen in Canada. Hier leerde hij de uitgestrekte Canadese wildernis kennen en alles wat je moet weten om met een groep mensen veilig door onherbergzame gebieden te trekken. www.lobo-loco.com

Noot voor de redactie