Gemeente De Marne


Burgemeester Wiersma opent de NL DOET actie in Kloosterburen

Vrijdag 18 maart jl. opende burgemeester Koos Wiersma de NL DOET actie voor
de gemeente De Marne in de Cloostertuin in Kloosterburen. In aanwezigheid van wethouder Kor Berghuis, leerlingen van het Wessel Gansfort College uit Winsum, vrijwilligers van de Cloostertuin en Stichting Sint Jan sprak de burgemeester over het belang van de vrijwillige inzet van jongeren en vrijwilligers in het algemeen voor het leefbaar houden van de samenleving.

Na deze woorden veranderde de in overall geklede burgemeester het naambord van de tuin door de C te vervangen door een K. Dit als symbool voor de herstructurering die de tuin met bijzondere bollen- en knollen en struikgewassen naar een echte kloostertuin ondergaat.

Aansluitend gingen de leerlingen in het kader van hun maatschappelijke stage onder begeleiding van de aanwezige vrijwilligers van de tuin en het lentezonnetje aan de slag. De burgemeester en wethouder vertrokken vervolgens naar de voetbalvereniging in Kloosterburen, waar ze meegewerkt hebben aan het vervangen van de plafondpanelen in de kantine van de voetbalclub.

Een record aantal vrijwilligersorganisaties van Zoutkamp tot Pieterburen, van Kloosterburen tot Zuurdijk en van Leens tot Eenrum hebben hun klussen kunnen klaren door de financiële bijdrage die ze van het Oranjefonds mochten ontvangen en de enorme inzet van vele vrijwilligers. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum spreekt van een zeer geslaagde NL DOET actie.

Leens, 21 maart 2011.