Politie IJsselland

|Apeldoorn - Duo aangehouden voor rijden onder invloed | | De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 21 maart een 30-jarige man en een 23-jarige vrouw, beide uit Apeldoorn, aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De 30-jarige man werd rond 00:50 uur ter controle staande gehouden op de Arnhemseweg in Apeldoorn. De blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. De bijrijder, de 23-jarige vrouw, moest ook blazen om te kijken of zij verder kon rijden. Zij bleek ook onder invloed van alcohol te zijn, dus mocht niet rijden.

De man is aangehouden en beiden zijn naar het politiebureau gebracht. Een agent heeft de auto van het stel naar het politiebureau gereden. Op het bureau blies de man 0,8 promille. Bovendien bleek zijn rijbewijs al te zijn ingevorderd omdat hij al eerder was betrapt op rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Kort daarna bleek de auto van het stel te zijn verdwenen vanaf de parkeerplaats van het politiebureau. De 23-jarige vrouw werd rond 02:00 uur al rijdend op de Europaweg aangetroffen en werd staande gehouden. Een blaastest toonde aan dat de vrouw nog altijd onder invloed van alcohol was. Hierop is ook zij aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Zij blies 0,9 promille en de vrouw kreeg een boete en een rijverbod van een aantal uur.

2011037313 + 2011037321

|     |Lieren - Man aangehouden voor koperdiefstal               |
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 21 maart een 20-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van koperdiefstal.

Naar aanleiding van een melding over een verdachte situatie werd de man rond 04:20 uur ter controle staande gehouden. In zijn auto werden een aantal stukken koper en gereedschappen aangetroffen. Hierop is de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek. De herkomst van het koper wordt nog onderzocht.

2011037337

|     |Uddel, Hoog Soeren, Apeldoorn - Auto-inbraken             |
In Hoog Soeren, op de Aardhuisweg in Uddel en op de Eekschillersdreef in Apeldoorn is op zondag 20 maart ingebroken in drie auto's. De inbraken vonden op verschillende tijdstippen plaats en de buit bedroeg onder meer een laptop, een tas en een navigatiesysteem.

Een auto-eigenaar uit Edam parkeerde zijn auto omstreeks 14:45 uur op een parkeerplaats in Hoog Soeren. Toen hij rond 17:30 uur terugkwam, waren er twee autoruiten ingeslagen en een laptop gestolen.

Ditzelfde overkwam een automobilist uit Leeuwarden, die eerder die middag rond 15:15 uur terugkwam bij zijn auto op een parkeerplaats aan de Aardhuisweg in Uddel. Hij mist een handtas met inhoud.

Rond 10:00 uur die dag ontdekte een Apeldoorner hetzelfde aan de Eekschillersdreef in zijn woonplaats. Hij mist onder andere een navigatiesysteem.

De politie doet onder de noemer 'Niets erin, niets eruit!' met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Verder adviseert de politie, doe altijd aangifte. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over waar en wanneer mogelijk waker wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen.

2011037244 + 2011037258 + 2011037154

|     |Apeldoorn - Dubbele woninginbraak                         |
In twee naast elkaar gelegen woningen aan de Phytagorasstraat in Apeldoorn is zondag 20 maart ingebroken. Er is onder andere een laptop en een tv gestolen.

Men heeft in beide gevallen een raam geforceerd om binnen te komen. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken, inclusief een buurtonderzoek. Als iemand iets gezien heeft kan men de politie bellen via 0900-8844.

2011037297 + 2011037299

EINDE BERICHTEN


---

(

(

---- --