Ingezonden persbericht


Persbericht

PGGM benoemt Eloy Lindeijer tot Chief Investment Management

PGGM benoemt Eloy Lindeijer (46 jaar) tot Chief Investment Management (CIM). Eloy treedt per 1 september 2011 in dienst. Hij gaat leiding geven aan het bedrijfsonderdeel Vermogensbeheer en wordt lid van het Executive Committee, het dagelijks bestuur van PGGM. De CIM rapporteert aan de CEO PGGM. Op dit moment neemt Jac. Kragt de Chief Investment-taken waar.

Martin van Rijn, CEO PGGM:"Wij zijn erg blij met de komst van Eloy. Zijn gedegen kennis van de financiële markten en zijn bestuurlijke ervaring maken hem zeer geschikt om op krachtige wijze leiding te geven aan Vermogensbeheer en als bestuurder te opereren in ons Executive Committee."

Op dit moment is Eloy divisiedirecteur Financiële Markten bij De Nederlandsche Bank. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouder De Nederlandsche Bank.

Over PGGM

PGGM is een vooraanstaande pensioenuitvoeringsorganisatie met een oorsprong in de sector zorg en welzijn. PGGM biedt pensioenfondsen pensioenbeheer, integraal vermogensbeheer, bestuursondersteuning en beleidsadvisering. Momenteel beheert PGGM circa EUR 105 miljard pensioenvermogen van ruim 2,3 miljoen deelnemers. Als coöperatie helpt PGGM haar 560.000 leden met diensten bij het realiseren van een waardevolle toekomst.

Zeist, 21 maart 2011