Ingezonden persbericht


Persbericht 21 maart 2011

Signatuur Onbekend wint de Publieksprijs van het Café Theater Festival!

Utrecht - Dit weekend trok het Café Theater Festival ruim 7.000 bezoekers. In 21 cafés in de binnenstad waren verrassende voorstellingen te zien van talentvolle theatermakers.

Het was gezellig druk in de Utrechtse binnenstad afgelopen weekend, waar er volop werd genoten van het mooie weer en theater tijdens de 8e editie van het Café Theater Festival. Terrasjes werden zelfs verlaten om toch de voorstelling binnen mee te krijgen. "Het was een geslaagde editie, we zijn heel trots op alle theatermakers en wat zij dit weekend hebben laten zien. Ik ben echt opnieuw verrast door wat er allemaal mogelijk is in het café" aldus Anne van Tongeren, projectleider van het Café Theater Festival.

Het hele weekend kon er per sms gestemd worden voor de Publieksprijs. Het publiek koos voor de theatergroep Signatuur Onbekend met de voorstelling Morgen klap ik voor je. Een energieke voorstelling met 2 levensgrote poppen, waarbij Café de Potdeksel compleet op zijn kop werd gezet. Signatuur Onbekend bestaat uit Pieter van Loon en Myrthe Michielsen, beide zijn afgestudeerd aan de Academie voor Drama in Tilburg en delen een passie voor fysiek en beeldend theater. Op de 2e plaats de Blonde jongens en Tim, zij vulden Grand Café Maria met het nodige gehalte testosteron dit weekend met de voorstelling "debjet". Noemenswaardig 3e werd Annelien Pabon met "Fabricagefout", zij stond hiermee in Café Voortuin, één van de nieuwe cafés dit jaar.

Naast de Publieksprijs maakten alle theatermakers kans op een speelplek op het MadNes Festival op Ameland, wat op 24,25 en 26 juni plaatsvindt. Hier zal Daniëlle Schel te zien zijn met de voorstelling Onderweg, een eigenzinnige voorstelling over een nieuw begin en het gedoe eromheen.

Over het Café Theater Festival

Elk 3e weekend van maart zijn er tijdens het Café Theater Festival verrassende voorstellingen te zien van jonge theatermakers in meerdere cafés in de binnenstad van Utrecht. Het Café Theater Festival brengt het theater naar de mensen toe en maakt het voor iedereen toegankelijk, alle voorstellingen zijn namelijk gratis. Het festival biedt zowel een speelplek als een opstap naar een professionele carrière voor amateurs en semiprofessioneel theatertalent.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: www.cafetheaterfestival.nl