Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DELTA LLOYD NORTH SEA REGATTA 2011 GROENER EN OVERZICHTELIJKER

Den Haag, 21 maart 2011

De Delta Lloyd North Sea Regatta 2011 wordt groener en overzichtelijker. Samen met subsponsor Van Gansewinkel Groep zal het afval gedurende het evenement worden gescheiden. Daarnaast wordt het programma duidelijker door het afschaffen van de Houtrust- en Fjellstrorace. Vanaf dit jaar strijden de IRC en ORC jachten tijdens de kustwedstrijden enkel voor de Yeoman Challenge Trophee. Bløf verzorgt op vrijdag 10 juni de muzikale opening van dit Haagse zeilevenement, dat tot en met Pinkstermaandag 13 juni duurt.

De Delta Lloyd North Sea Regatta maakt deel uit van het nieuwe, Noord-Europese Swan 45 circuit. Bij voldoende deelname krijgt deze klasse een eigen start. De Houtrustrace verdwijnt niet helemaal, maar geldt nu voor de catamarans op vrijdag 10 juni. Verder verwacht de Scheveningse organisatie dat de Laserzeilers in grote getale zullen komen. De dagelijkse prijsuitreikingen worden vervangen door een kort intermezzo om de bijzonderheden van die dag te bespreken. Ondertussen is het in het regattadorp elke avond feest met spectaculaire live optredens. Hoofdsponsor Delta Lloyd tuigt opnieuw een heus havenconcert voor de deelnemers op.

Derde haven aangepakt

'Vorig jaar waren er problemen met de faciliteiten in de derde haven. Voorheen in gebruik door Norfolk. We hebben dit opgepakt en er komen nu volwaardige ligplaatsen voor de deelnemers. Dat betekent met water, elektra en extra aankleding", aldus organisator Frans Sluyters.

Groen evenement

Subsponsor Van Gansewinkel Groep is zowel afvaldienstverlener als grondstoffen- en energieleverancier. Zij zamelen afval in en bewerken of verwerken dat tot grondstoffen en energie. Die expertise gaan ze inzetten tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta. Er komen speciale afvalbakken voor eten en drinken. Uiteindelijk moet alles her te gebruiken zijn. Het bedrijf levert tevens al het papier voor de programmaboekjes en de magazines. Ook dat papier is gerecycled. 'Zo willen we de regatta zo groen mogelijk maken", aldus Sluyters.

Over de Delta Lloyd North Sea Regatta

Dinsdag 31 mei klinkt het startsein voor de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich. Deze offshore van 110 mijl vormt de opening van de Delta Lloyd North Sea Regatta 2011. Na een rustdag in Harwich, varen de IRC en ORC klassen op vrijdag 3 juni de R.O.R.C. North Sea Race terug naar Nederland. In het pinksterweekend van 10 t/m 13 juni 2011 zeilen ruim 500 teams wedstrijden voor de Scheveningse kust. Verschillende disciplines doen hieraan mee: scherpe jachten, huidige en voormalige olympische klassen, eenheidsklassen, catamarans en open boten.

Voor meer informatie, surf naar www.dlnsr.nl.

/// Einde bericht