KNHS

Van Schijndel's Owaola teruggetrokken uit de topsport 21 maart 2011
Tim Lips - Owaola

MADE (KNHS) - Tim Lips maakte vandaag op zijn website bekend dat, na overleg met eigenaar Jo van Schijndel, de merrie Van Schijndel's s Owaola is teruggetrokken uit de eventingsport. De 15-jarige Owaola maakte haar internationale springdebuut onder Piet Raijmakers sr. Later werd de merrie ook met Piet jr. zeer verdienstelijk in de internationale springsport uitgebracht.

Medio 2007 kwam Van Schijndel's Owaola (Indoctro x Joost) op stal bij Tim Lips. "Owaola is een karakterdame, maar dat karaktervolle maakte haar ook zo bijzonder in de ring. Ze ging er altijd voor en heeft een groot hart. Eind vorig jaar sloten we ons eventing seizoen geweldig af, we werden samen Nederlands kampioen in Breda, maar 2009 was ons sterkste seizoen. We wonnen Breda, werden tweede in Wiesbaden en vierde in Marbach, maar de vijfde plaats in Aken sprak dat jaar misschien wel het meest tot de verbeelding!", vertelde Tim.
Gedurende de winterperiode heeft Owaola rustig aan gedaan, echter met het trainen voor het nieuwe seizoen begon een oude blessure weer op te spelen. "Met pijn in mijn hart denk ik dat het tijd is om Owaola terug te brengen naar de heer Van Schijndel, zodat ze lekker bij Piet Raijmakers met pensioen kan gaan en ingezet kan worden voor de fokkerij", aldus Tim, die Jo van Schijndel dankbaar is dat hij indertijd Owaola bij hem heeft ondergebracht.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Tim Lips, Owaola en fokker B. Nijhuis door: www.melissen.net