Gemeente Bergen op Zoom


Wonen, werken en voorzieningen langs Wouwseweg

Het gewijzigde bestemmingsplan Wouwseweg Halsteren is klaar voor vaststelling. De gemeenteraad buigt zich naar verwachting 25 maart over het voorstel.

Het nieuwe bestemmingsplan regelt wat er planologisch mag op het bedrijventerrein tussen de Wouwseweg, Steenbergseweg en de Kastanjelaan en tevens de zogenaamde Zunehalocatie.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft sinds 4 oktober 2010 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn 15 zienswijzen ingediend. Het college stelt voor een zienswijze gegrond, vier deels gegrond en 10 ongegrond te verklaren. Op basis van de zienswijzen zijn er enkele kleine technische aanpassingen gedaan.

Maatschappelijke voorzieningen

Het bestemmingsplan behelst de Zunehalocatie, het voormalige Hemiterrein (Wouwseweg) en het terrein van Hemi aan de Steenbergseweg. De Zunehalocatie krijgt een flexibele bestemming met gemengde doeleinden. Hier zijn lichte bedrijven, dienstverlening, kantoren en maatschappelijke voorzieningen toegestaan. Om de totale behoefte aan maatschappelijke voorzieningen te verdelen over Wouwseweg en Vogelenzang, is hiervoor een maximale oppervlakte bepaald van 600 m2.

Woningen

Op het voormalige Hemiterrein aan de Wouwseweg mogen vrijstaande en/of twee aaneengebouwde woningen komen. Op het binnenterrein is ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid in combinatie met een bedrijfswoning. Dit gebied wordt straks ontsloten door een nieuwe weg die aansluit op de Industrieweg.

Het college stelt de raad voor een supermarktbestemming voor het terrein van de Hemi aan de Steenbergseweg uit het bestemmingsplan te halen. Op het moment dat er meer duidelijkheid is over de gewenste ontwikkeling van dit terrein, wordt hiervoor een apart plan in procedure gebracht.