Provincie Noord-Holland

Werkzaamheden A4 bij afslag Hoofddorp

15 maart 2011 -

De provincie Noord-Holland start in de nacht van 25 op 26 maart met de aanpassing van het viaduct over de A4 bij Hoofddorp.

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de nieuwe aansluitingen A4 van het N201+-programma. Het verkeer kan enige hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden.

Vorig jaar is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanpassing van het viaduct over de A4 en de aanleg van de parallelbanen. De A4 krijgt ter hoogte van Hoofddorp extra parallelbanen om het doorgaande verkeer te scheiden van het afslaande verkeer. De bestaande op- en afrit bij Hoofddorp wordt vervangen door twee nieuw te realiseren op- en afritten. Eén bij het bestaande HOV viaduct bij Hoofddorp en één bij de Bennebroekerweg. Dit zorgt ervoor dat het verkeer op de hoofdrijbaan beter kan doorstromen naar Amsterdam of Den Haag.

In de nacht van 25 op 26 maart 2011wordt gestart met de bouwwerkzaamheden van een nieuw viaduct over de A4, waar het wegverkeer op de A4 hinder van ondervindt. De spitsstrook richting Amsterdam wordt tijdelijk over een lengte van circa 1 km (van de Geniedijk tot de afrit Hoofddorp) afgezet voor de bouwwerkzaamheden en de vluchtstrook aan de rechterkant wordt ingericht als rijbaan.

In het weekend van 15 en 16 april 2011 wordt de spitsstrook richting Den Haag tijdelijk over een lengte van circa 1 km (van de oprit Hoofddorp tot voorbij de Geniedijk) afgezet voor de bouwwerkzaamheden en de vluchtstrook aan de rechterkant wordt ingericht als rijbaan. Tijdens de werkzaamheden blijven in de spits wel vijf rijstroken beschikbaar.

De snelheid wordt beperkt tot 90 km per uur. De aanpassing van de rijstroken geldt voor een periode van circa vier maanden. De werkzaamheden duren volgens planning tot maandag 1 augustus 2011. Kijk voor actuele informatie op www.N201.info.

N201+
De provincie Noord-Holland realiseert de vernieuwing van de N201 in het gebied tussen Hoofddorp en Amstelhoek. De nieuwe N201 verbetert de leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied en levert een bijdrage aan het versterken van de economische kracht van de regio. Eind 2012 zal de nieuwe weg grotendeels gereed zijn.
---