Landstede

Peuters en grootouders bekijken samen de familiestamboom

Wat doen de kleinkinderen zoal op het kinderdagverblijf? De opas en omas van de peuters van Kiekeboe! ontdekken het tijdens de Opa & Oma Weken. Van 14 t/m 25 maart kunnen grootouders een kijkje komen nemen op de kinderdagverblijven van Landstede Kinderopvang in Schalkhaar en Diepenveen.

Twee weken lang lopen er elke dag opas en omas een ochtendje mee op de groep van hun kleinkind. De kinderen en de opa's en oma's gaan onder andere hun - in de kinderdagverblijven tentoongestelde - familiestamboom bekijken.

Leidinggevende Esther Kappert legt uit: Het thema van de maand maart is familie. De ouders hebben fotos van de familie meegegeven zodat de kinderen een stamboom konden maken. Ze vervolgt: Daarnaast gaan ze samen drinken en koekjes eten, liedjes zingen en buiten spelletjes doen. Net zoals op een gewone Kiekeboe!-dag.

Enthousiaste reacties
Kiekeboe! organiseert de Opa & Oma Weken omdat grootouders volgens Kappert vaak geen beeld hebben van wat er op een kinderdagverblijf gebeurt. Na afloop zijn ze ook altijd heel enthousiast, want dat het zo gezellig zou zijn hadden ze niet verwacht. We vragen ze ook er iets over te schrijven voor onze nieuwsbrief. Dat levert altijd positieve reacties op.

Wie krijgt wanneer bezoek?
Elke ochtend van 9.00-10.30 uur komen er zon vier tot zes opas en omas naar beide kinderdagverblijven. In Diepenveen is eerst de verticale groep aan de beurt, de week erna de peutergroep.

In Schalkhaar krijgen peutergroep De Rakkers en verticale groep De Spetters eerst bezoek. De tweede week is het de beurt aan verticale groep De Bengels. Elke groep telt zon tien tot veertien kinderen.