UMC St Radboud


Bijeenkomsten over dikke darmkanker. Meld u aan! 17-03-2011

Het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO) besteedt deze maand extra aandacht aan het herkennen, voorkomen en behandelen van dikkedarmkanker. Dit in het kader van de internationale darmkankermaand. Voor patiënten, familie en geïnteresseerden vinden de volgende bijeenkomsten plaats:

Toneelvoorstelling De Darmdialogen

Een humoristisch drama over de darmen op 25 maart 2011, 20.00 uur, Auditorium UMC St Radboud

Taboe doorbreken
De Darmdialogen: een vrolijke en informatieve voorstelling, vol lach, zang en dans, maar met een duidelijke boodschap. De Darmdialogen is een humoristisch drama waarin hilarische verhalen en indrukwekkende liedjes elkaar afwisselen: `Hé buurvrouw, nog lekker ontlast vanochtend?', `Hallooo, wij zijn dikke darmpoliepen. Wij zitten in uw darmen'. En: `Waar we het vandaag over hebben, kan ons allemaal overkomen. Jong en oud'.

Tien aangrijpende dialogen over poep, darmpoliepen, alarmsignalen, doktersbezoek, onderzoek, samen ziek zijn en de dood. De darmdialogen is georganiseerd door de Maag Lever Darmstichting in samenwerking met artsen- en patiëntenverenigingen.

Aanmelden
De voorstelling is gratis toegankelijk. Kaartjes bestellen kan via e-mail: ruco@umcn.nl

Informatieavond `Darmkanker, hoe verder?

'In Nederland wordt jaarlijks bij circa 12.000 mensen darmkanker vastgesteld. Darmkanker komt vooral voor bij mensen van 60 jaar en ouder, maar de ziekte treft ook mensen op (veel) jongere leeftijd. Het merendeel van de tumoren (50 tot 60%) ontstaat in de laatste delen van de dikke darm: het sigmoïd en de endeldarm.

Programma
Jolien Pon, voorzitter patiëntengroep Darmkanker van SPKS, vertelt over de activiteiten die zij organiseren. Chirurg Hans de Wilt van het UMC St Radboud geeft informatie over de nieuwste ontwikkelingen in de chirurgische behandeling van dikkedarm- en endeldarmkanker. Medisch oncoloog Kees Punt van het Radboud vertelt over de rol van medicamenteuze therapie bij de behandeling van uitgezaaide dikkedarmkanker.

Vragen en antwoorden
Een groot deel van de avond staat in het teken van het beantwoorden van vragen. Het is bekend dat veel patiënten en hun naasten - naast de medische vragen - vaak persoonlijke vragen hebben die niet altijd aan de behandelend arts worden gesteld. Daar is tijdens de informatiebijeenkomst gelegenheid voor.

Aanmelden
Informatieavond "Darmkanker, hoe verder?' maandag 28 maart, vanaf 18.30 uur, Aula Zorgacademie, Gerard van Swietenlaan 2 te Nijmegen. Aanmelden via www.spks.nl (darm, activiteiten). Toegang is gratis.