NCRV

Altijd Wat: Waarom eten we nog zoveel vlees?

Ingezonden door NCRV op 23 maart, 2011 - 15:00



vrijdag, 25 maart, 2011 - 20:55
Zender:
Nederland 2

Culinaire strooptocht langs de alternatieven

Veel Nederlanders eten nog elke dag vlees. En dat terwijl we al jaren horen dat het verstandig is om te minderen. Waarom eigenlijk? En hoe lekker en goed zijn de alternatieven? Het NCRV-programma Altijd Wat gaat vrijdag op culinaire strooptocht.

En: het lijkt wel of er geen bouwproject is in Nederland dat binnen de tijd en voor het afgesproken bedrag wordt opgeleverd. Neem de Noord-Zuidlijn: aanvankelijk begroot op 1,4 miljard euro, maar Amsterdam is al blij als het bij 3,1 miljard blijft. Dit jaar had de eerste metro moeten rijden. Dat wordt, in het meest gunstige scenario, 2017. De grafische column Altijd Wat Wijzer zet de feiten en cijfers over bouwprojecten op een rij.

Verder in Altijd Wat: Pikken Polen onze banen in, zoals sommige politici zeggen, of willen Nederlanders het vaak zware werk gewoon niet doen? Een gesprek van Frénk van der Linden met de 101-jarige schrijver Hans Keilson. En een persoonlijk portret van Ton Vermeulen, directeur van de grootste platenfabriek van Europa.

Stine Jensen schuift aan tafel bij presentator Ghislaine Plag aan als opiniemaker en geeft haar visie op de reportages en onderwerpen. Programma:
Altijd Wat
Presentator:
Ghislaine Plag
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl/