Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Start sloop Weidestraat en omgeving

Op vrijdag 25 maart starten de werkzaamheden voor de sloop van de woningen aan de Weidestraat en omgeving in Leidschendam-Zuid. De laatste tijd zijn veel vernielingen aangebracht aan met name de woningen aan de Weidestraat. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft daarom besloten om de sloopwerkzaamheden te bespoedigen.

Sinds december 2010 jaar zijn alle oorspronkelijke en tijdelijke huurders verhuisd uit de woningen aan de Weidestraat 1 tot en met 87, Nieuwstraat 34 tot en met 56 en het bedrijfsgebouw Ambachtstraat 3 tot en met 19. Inmiddels staan deze complexen leeg.

Vanaf vrijdag 25 maart aanstaande zullen er hekken om de te slopen complexen worden gezet, waarna gestart zal worden met de sloop. Er wordt begonnen met het verwijderen van de asbesthoudende materialen. De sloopwerkzaamheden zullen circa 8 weken in beslag nemen. De complexen worden gesloopt tot de begane grond vloer. De funderingen worden pas later verwijderd. Dit zal kort voorafgaande aan de start van de nieuwbouw gebeuren. Omwonenden zijn via een brief geïnformeerd.