Kempen Orange Fund wint FD Morningstar Award

Persbericht van Kempen & Co

AMSTERDAM, 25 MAART 2011 - Het Kempen Orange Fund heeft de prestigieuze FD Morningstar Award gewonnen in de categorie Aandelen Nederland. Morningstar heeft dat gisterenavond bekend gemaakt. De FD Morningstar awards zijn de Oscars voor beleggingsfondsen. Het team dat het fonds beheert, won deze onderscheiding ook al in 2006, 2007 en 2009 voor het Kempen Orange Fund en Kempen Oranje Participaties.

"Een enorme waardering voor ons team", zegt Joop Witteveen hoofd van het Nederlandse smallcap team van Kempen Capital Management. "Het feit dat we deze onderscheiding weer winnen, onderstreept het succes van onze visie waarin betrokken aandeelhouderschap en lange termijn centraal staan. Doordat we lange tijd aandeelhouder zijn in een bedrijf kennen we de onderneming door en door. Daardoor zijn we in staat om de juiste beslissingen te nemen. De aandeelhouder in ons fonds profiteert daarvan."

Het Kempen Orange Fund belegt in Nederlandse small- en midcapbedrijven en viert dit jaar het 20-jarig bestaan. Het trackrecord van het fonds is indrukwekkend: het gemiddeld jaarlijks rendement sinds de oprichting bedraagt (na kosten) 12% tegenover 9,7% voor de benchmark, de GPR Dutch Small Cap Index. Een belegger van het eerste uur heeft zijn inleg meer dan verachtvoudigd. Daarmee is het een van de succesvolste Nederlandse beleggingsfondsen.

Kempen Capital Management N.V. (KCM) is de beheerder van het Kempen Orange Fund. KCM is als beheerder opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten. Deze informatie biedt onvoldoende basis voor een beleggingsbeslissing. Lees daarom de financiële bijsluiter en het prospectus. Deze zijn verkrijgbaar op de website van KCM (www.kcm.nl).

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. ('Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. ('Van Lanschot'). Van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:11 van de Wet op het financiël toezicht (Wft). Van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als financiële onderneming geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams. KCM is in het bezit van vergunningen op basis van de artikelen 2:65 en 2:96 van de Wft en staat als zodanig onder toezicht van de AFM.

Links:
http://www.kempen.nl



Razende Robot Reporter