Gemeente Overbetuwe


Een schoner Overbetuwe dankzij 379 inwoners

Misschien heeft u ze wel gezien: Overbetuwenaren in felgekleurde hesjes met een vuilprikker of -grijper in de hand. Op zoek naar zwerfafval op de stoep, in de struiken en langs de weg. En dat hebben ze gevonden! De 379vrijwilligers hebben maarliefst 175zakken zwerfafval opgehaald. Een fantastisch resultaat! overbetuwe schoon logo

Overbetuwse Opschoondag

Zaterdag 19 maart werd op diverseplekken in de gemeente actief schoongemaakt, door kleine en grote groepen:

* Valburg, 60 vrijwilligers hebben 57 zakken vuil en 200 kilo grof vuil opgehaald. Valburg is uitgeroepen tot `Schoonste Kern van Overbetuwe 2010' waarmee zij een mooie geldprijs hebben gewonnen. Ze deden nu voor het tweede achtereenvolgende jaar mee.
* Driel, 50 vrijwilligers hebben 27 zakken vuil opgehaald. Driel doet ieder jaar trouw mee aan de Opschoondag. Onze complimenten voor hun inzet!

* Elst, Buurtvereniging Brienenshof heeft met 5 volwassenen en 15 kinderen hun wijk schoongemaakt. Acht zakken vuil was het resultaat.

* Elst en Zetten, 84 vrijwilligers in vijf groepen hebben 47 zakken vuil verzameld. Ook de kleinere particuliere initiatieven waardeert de gemeente zeer. Opvallend is dat veel vrijwilligers ieder jaar weer mee doen. Samen opruimen is namelijk niet alleen nuttig, maar ook heel gezellig.

In de week ervoor waren ook veel vrijwilligers aan de slag. Dorpsraad Randwijk heeft op woensdag 16 maart maarliefst 60 vrijwilligers op de been gebracht en 24 zakken vuil, een volle kliko en een kapotte fiets verzameld. Brede School de Kruisakkers in Elst is op donderdag 17 maart met zo'n 60 leerlingen en 10 begeleiders aan de slag gegaan. Met 2 volle zakken als resultaat. Basisschool de Okkernoot in Zetten heeft op vrijdag 17 maart de omgeving schoongemaakt met circa 35 leerlingen. Hun resultaat: 10 zakken en een oude fiets. Fijn dat ook de scholen aan hun leerlingen willen meegeven hoe belangrijk het milieu is.

Overbetuwe Schoon

Onder het motto "Overbetuwe Schoon" wil de gemeente het straatbeeld zo schoon mogelijk hebben. De gemeente plaatst niet voor niets veel prullenbakken, blikvangers en bladkorven en veegt regelmatig de straten schoon. Ook de inwoners kunnen en moeten hun steentje bijdragen. Samen kunnen we zorgen voor een schoon Overbetuwe!

Leerlingen van de Okkernoot zijn enthousiast aan de slag in Zetten.