Gemeente Overbetuwe


Informatieavond 14 maart Europaplein Elst

Op maandagavond 14 maart waren ruim 100 omwonenden en andere belangstellenden naar het Wapen van Elst gekomen. De gemeente maakte daar, samen met ontwikkelaar

ROC Terra Vastgoedontwikkeling Elst BV, de (bouw)plannen bekend voor Europaplein 2-4 in Elst. Dit is de oude locatie van het postkantoor. Op deze locatie komen winkels en appartementen. Op de begane grond komt winkelruimte (1630 m²) en boven de winkels komen 44 appartementen. Deze variëren in grootte van circa 70 m² tot 120 m². Er zijn verschillende kwaliteiten in afwerking, indeling, ligging, etc. De bovenste laag van het gebouw bestaat uit 5 luxere penthouses.

De aanwezigen waren erg geïnteresseerd in de nieuwbouwplannen. Daarnaast werden vragen gesteld over de gevolgen van de nieuwbouw voor de omgeving. Bijvoorbeeld, hoe het zit met de maximale bouwhoogte, hoe de (her)inrichting van het Europaplein plaats gaat vinden en wat de afstand is tot de bestaande bebouwing. Een aantal aanwezigen vroeg nadrukkelijk de aansprakelijkheid voor bouwschade vooraf goed te regelen. Ook vroegen zij om de overlast die ontstaat door het bouwverkeer, zoveel mogelijk te voorkomen.

Meer informatie over het project Centrum van Elst en de nieuwbouw aan het Europaplein.

Infoavond