Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 25-03-2011

Verdachte heling auto aangehouden
VLEUTEN De politie heeft donderdagavond 24 maart op de Hardenbroek een 29-jarige man uit Alkmaar aangehouden, die daar reed in een auto die als verduisterd geregistreerd stond.

De automobilist trok die avond rond 23.40 uur de aandacht van de politie doordat hij erg hard reed. De politie liet hem stoppen en bij controle bleek de auto waarin hij reed te zijn gestolen. De politie nam de auto in beslag en hield de verdachte aan op verdenking van heling. De verdachte moest voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de verdachte ook nog 30 dagen hechtenis moest uitzitten in verband met een veroordeling. De politie maakt proces-verbaal op en stelt de veroordeelde ter beschikking van de justitie.

Verdachte heling fiets aangehouden
UTRECHT - De politie heeft dondermorgen 24 maart bij een school aan de Oudenoord een 13-jarige jongen uit Utrecht aangehouden, op verdenking van heling van een gestolen fiets.

De politie hield die morgen rond 11.00 uur op het schoolplein een helingcontrole. De verdachte kwam aanrijden op een gestolen fiets. De politie hield de verdachte aan en nam de fiets in beslag. De politie maakt proces-verbaal op en stelt de ouders van de verdachte in kennis.

Verdachte heling fietsen aangehouden
UTRECHT / BUNNIK / HOUTEN Een 20-jarige man uit Houten is woensdag 23 maart aangehouden op verdenking van heling van twee bakfietsen en een gewone fiets.

Op drie adressen, in Utrecht, Houten en Bunnik, hield de politie die dag een controle. Met behulp van een tagreader controleerden agenten alle aangetroffen fietsen. De gestolen fietsen werden op de laatste locatie gevonden. De verdachte handelt in Utrecht beroepsmatig in fietsen. In 2010 werd hij drie maal eerder aangehouden op verdenking van heling. Naar eigen zeggen probeert hij zijn zaken nu netjes te regelen. De verdachte is in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verdachten diefstal fiets en heling aangehouden UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 maart op de hoek van de Potterstraat en de Oudegracht op een 47-jarige man uit Utrecht aangehouden, op verdenking van diefstal van een fiets, gevolgd door heling en een 21-jarige man uit Utrecht op verdenking van heling van de gestolen fiets.

Het cameratoezicht zag die nacht rond 03.15 uur de 47-jarige bekende van de politie op het Stationsplein een fiets stelen. Die verkocht hij vervolgens op de hoek van de Potterstraat en de Oudegracht aan een voorbijganger. Agenten hadden de verdachten in de gaten en hielden hen aan. De agenten namen de fiets in beslag en namen de verdachten voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.