Gemeente Pekela


Goede opkomst bij inloopbijeenkomst

De eerste inloopbijeenkomst op 22 maart 2011 over het voorontwerpbestemmingsplan Oude Pekela is goed verlopen en is bezocht door een twintigtal personen.

Aanwezigen hadden algemene vragen over het voorontwerp, maar stelden ook vragen op maat.

Heeft u ook vragen of wensen als het gaat om het voorontwerpbestemmingsplan Oude Pekela, omdat u bijvoorbeeld uitbreidingsplannen heeft? Kom dan vooral donderdag 31 maart 2011 langs tussen 16.00-21.00 uur.

In het definitieve bestemmingsplan zullen de regels tien jaar gelden, wees er daarom nu op tijd bij.

Het bestemmingsplan is een bindend plan voor zowel overheid als burgers. De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan vast. Ze wijst daarin de bestemming, ofwel functie van de grond aan. Ook geeft ze regels over het gebruik van de grond en hetgeen daarop gebouwd is en nog gebouwd kan worden.

Omgevingsvergunningen moeten worden getoetst aan het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan bepaalt daardoor mede of ergens gebouwd mag worden. Voor alle grond in Nederland moet een bestemmingsplan gelden.

Voor Oude Pekela ligt er nu het voorontwerpbestemmingsplan. Het definitieve bestemmingsplan moet nog worden vastgesteld. Wij willen graag een ieder, vooraf aan de definitieve vaststelling, de mogelijkheid bieden te reageren.

De inloopbijeenkomst geeft u kans om uw algemene of persoonlijke vraag te stellen over uw perceel en hier direct antwoord op te krijgen. Soms is een vervolgafspraak nodig. Vragen over het voorontwerp kunnen bijvoorbeeld gaan over uw toekomstige uitbreidingsplannen. Of misschien wilt u meer weten over de bouwregels?

Het voorontwerpbestemmingsplan Oude Pekela is te raadplegen op de website en ligt ter inzage op het gemeentehuis. Het is goed om nu alvast te bekijken wat er voor uw perceel geldt en gaat gelden.

Wij hopen u te mogen begroeten op donderdag 31 maart 2011 tussen 16.00-21.00 uur!
Â