Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Gebiedsgerichte fietsstimulering in Leeuwarden geïntroduceerd

Exclusief voor convenantpartners Mobiliteitsmanagement in Leeuwarden introduceert Mobiliteitsmanagement Leeuwarden Vrij-Baan een uniek arrangement om fietsen in het woon-werk en zakelijk verkeer te stimuleren.

De huidige 18 convenantpartners met zo'n 17.500 werknemers krijgen toegang tot het Trappers-beloningssysteem dat voor het eerst in Nederland gebiedsgericht ingezet wordt. Niet de terreinen van de individuele bedrijven worden ontsloten, maar hele gebieden zijn we van plan te ontsluiten, zodat iedere organisatie in dat gebied gebruik kan maken van dit fietsstimuleringsprogramma.

De fiets wordt voorzien van een zender die elke woon-werk fietsrit registreert. Voor de fietsrit krijgt de medewerker een aantal fietspunten (Trappers). Deze kunnen ingeruild worden voor leuke artikelen, goede doelen, dagjes uit en geld. Naarmate de werknemer vaker gebruik maakt van de fiets, wordt de beloning groter.

Veel convenantpartners in Leeuwarden, zo niet alle, hebben plannen om fietsen onder hun medewerkers flink te stimuleren. Dit geeft kansen om mobiliteit, bereikbaarheid en vitaliteit te combineren en past ook bij de ambitie van de regio. Gezamenlijk willen ze het aantal autokilometers in de spits met 5% terugdringen.

Door het convenant is het mogelijk geworden voor convenantpartners zonder investeringen en instapkosten mee te doen. Werkgevers die na het eerste jaar doorgaan met Trappers krijgen ook nog eens het abonnementsgeld over het eerste jaar terug. De werkgever staat alleen voor de beloning aan deelnemende werknemers.

Het programma Mobiliteitsmanagement Leeuwarden Vrij-Baan mikt op 1.000 deelnemende werknemers.


---

Noot voor redacties

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden 058 233 4002