Nederlandse Tafeltennisbond


Tafeltennisster Carla Nouwen neemt afscheid als international 25-3-2011

Tafeltennisster Carla Nouwen neemt afscheid als international. De 24-jarige Limburgse vindt dat haar sportieve prestaties in Oranje niet aansluiten bij de investeringen die ze als topsporter doet. ,,Op de belangrijke toernooien kon ik vaak niet het niveau laten zien wat ik in de trainingen wel had. Dan verlies je op een gegeven moment het plezier als topsporter'', legt Nouwen haar beslissing uit die in goed onderling overleg met de technische staf van de NTTB is genomen.

Carla Nouwen kijkt met "een fijn gevoel terug op haar periode als international''. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Nouwen behaalde zowel in 2008 als 2009 de Europese titel met de Nederlandse dames. Afgelopen jaar ontbrak ze in de Oranjeselectie die in het Tsjechische Ostrava de trilogie voltooide. De Limburgse wist twee medailles te veroveren op de ITTF Pro Tour, ze greep tweemaal zilver in het dubbelspel. Bovendien maakte ze deel uit van de Nederlandse ploeg die tweemaal op rij (2008, 2010) de kwartfinales bereikte bij de wereldkampioenschappen.

,,Ik heb vanaf mijn negende in het Nederlands team gespeeld en veel mooie successen meegemaakt. Natuurlijk wil je dat het anders loopt en dat de arbeid en het plezier van de trainingen ook in de wedstrijden naar voren komt. Toch ben ik opgelucht en blij met mijn beslissing en kijk ik met een fijn gevoel terug op de periode als international'', aldus Nouwen.

Afgelopen september besloot Nouwen al om een tijdelijke rustperiode in te lassen om weer optimaal te kunnen presteren. Mede met hulp van sportpsycholoog Rico Schuijers kreeg de huidige nummer 231 van de wereldranglijst het plezier in de sport zelf weer terug. Nouwen: ,,Ik kon weer alles geven op de trainingen, maar in de toernooien had ik het moeilijk. Dus blijf ik ook nog met de sportpsycholoog werken om dat verder te ontwikkelen.''

De Arnhemse gaat zich in de komende periode volledig richten op haar studie pedagogische wetenschappen. Bovendien blijft ze actief als tafeltennisster in clubverband in competitie en nationale toernooien.