Nederlandse advocatuur groeit nog altijd

Persbericht van BU Legal & Tax

== Persbericht ==

Nederlandse advocatuur groeit nog altijd

Stand van de Advocatuur 2011

Den Haag, 25 maart 2011

Ook dit jaar groeit de Nederlandse advocatuur: in 2011 kwamen er 2,1% advocaten bij.
De werkgelegenheid in de Top 50 daalt echter. De krimp is met 1% minder groot dan in 2010 (-2,5%).
De Top 10 geeft dit jaar een verbrokkeld beeld: sommige kantoren groeien, andere krimpen juist.

Een deel van het werk van de kantoren verschuift naar nieuwe bedrijven die opereren op het snijvlak tussen advocatuur en inhouse counsels: corporate housekeepers en legal process outsourcers. Deze pioniers nemen werk over van de advocatuur. De inhouse counsel vraagt bovendien meer efficiency van de advocaat om de kosten te drukken.

Nauta Dutilh heeft de nummer 1 positie in de Top 50 weer overgenomen van De Brauw Blackstone Westbroek. Het aantal eenmanskantoren groeide, en maakt nu bijna de helft van de balie uit.

Voor een uitgebreide samenvatting kunt u op 25 maart vanaf 17.30 uur terecht op www.advocatie.nl. Voor een compleet recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Sdu Uitgevers: secretariaat.juridisch@sdu.nl.

Over Advocatie
De website met al het nieuws voor en over de advocatuur: www.advocaie.nl.

Over Sdu Uitgevers
Sdu Uitgevers behoort bij de top 3 van uitgeverijen van vakinformatie in Nederland en heeft tevens een belang in de Duitse juridische online uitgeverij juris Gmbh.

Met een uitgebreid aanbod van uitgeefproducten en -diensten blijft Sdu Uitgevers zichzelf én de dienstverlening aan haar klanten continu verbeteren. Innovatie staat daarbij op de eerste plaats. De belangrijkste klantgroepen van Sdu Uitgevers zijn professionals werkzaam bij de overheid, in de juridische en fiscale wereld, de zakelijke dienstverlening en in de bouwsector. Zij maken dagelijks intensief gebruik van de multimediale informatiebronnen van Sdu Uitgevers. Sdu Uitgevers is gevestigd in Den Haag en heeft ruim 600 medewerkers.

Meer informatie over Sdu Uitgevers kunt u vinden op www.sdu.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.sdu.nl
Bijlage:
* persbericht - stand van de advocatuur 2011 - defdocx


Noot voor redacties


BU Legal & Tax

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter