Persberichten

Exposanten en bezoekers te spreken over niveau Zorgtotaal

Publicatiedatum: 25-03-2011

Bezoekers en exposanten van de Zorgtotaal waren zeer te spreken over de afgelopen editie van de vakbeurs voor zorgprofessionals. Zij beoordeelden de beurs met respectievelijk een 7.2 en een 7.1. Voor bezoekers was dit een reden om nu al massaal te laten weten dat ze van plan zijn de volgende keer Zorgtotaal te bezoeken; 88% gaf dit aan. Evert Jan Bos, projectmanager Zorgtotaal: "Exposanten zijn in 2013 ook weer graag van de partij. Op dit moment staat namelijk al 60% van het beursoppervlak voor de volgende Zorgtotaal in optie." De beurs werd van 16 tot en met 18 maart 2011 gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

De 289 exposanten van Zorgtotaal konden gedurende drie dagen 19.691 professionals verwelkomen. Zij zijn respectievelijk afkomstig werkzaam in de branches ziekenhuizen (14%), verpleeghuizen (11%) en verzorgingshuizen (9%). Bos: "Het beslissingsniveau van de bezoekers lag hoog. 41% liet weten eind- of medebeslisser te zijn op het gebied van inkopen en een kwart heeft een adviserende rol in het aankoopproces. De functieprofielen geven hier een verklaring voor, want directie/raad van bestuur (13%), adviseur/consulent (12%) en manager algemeen (9%) waren het meest voorkomend.

Investeringsplannen
Bezoekers is tevens gevraagd of ze met investeringsplannen naar de beurs kwamen. Bij 22% was dit het geval en 26% kreeg deze plannen terwijl ze op Zorgtotaal rondliepen. Dat dit zo was, viel te lezen op het social medium Twitter. @RuiterWilco: "Fantastische zorgtotaal gehad, meer dan 20 ziekenhuizen op bezoek gehad." Jules Vos van exposant Aquariolease: "Wij hebben tijdens de beurs een kleine 300 mensen gesproken die of interesse hadden in het leasen van een aquarium, of waar we al concrete afspraken mee hebben gemaakt."

Bezoekers te spreken over aanbod
92% van de bezoekers was dan ook te spreken over het aanbod. Dit was tevens terug te lezen op Twitter. Bezoeker @ProbisLeen: "gisteren naar Zorgtotaal geweest, mooie, dynamische beurs. Proficiat! @Zorgtotaal11." @aangepastvooru putte ook inspiratie uit de beurs: "Interessante ideeën opgedaan op de ZorgTotaal. Nu nog uitwerken en in de praktijk brengen." Hetzelfde gold voor @Stadsgids: "Naar #Zorgtotaal geweest. Wat fijn: paar bekende adviseur gesproken, vraag v bewoner al half opgelost en mooie prod. gezien. #nietafgedraaid. "

De volgende editie van Zorgtotaal wordt gehouden van 13 tot en met 15 maart 2013 in Jaarbeurs Utrecht.

.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions