Gemeente Binnenmaas

Vervolgstappen naar beter werkend Omgevingsloket online

25-03-2011

Het omgevingsloket dat sinds dinsdagmiddag 22 maart beschikbaar was, leverde geen werkbare situatie op. Daarom heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu besloten vanaf donderdag 24 maart een aangepaste versie beschikbaar te stellen. Inmiddels is deze versie in de lucht. Hierin is een aantal belangrijke oorzaken van de performance problemen weggenomen. Tegelijkertijd wordt doorgewerkt aan het analyseren en oplossen van andere oorzaken. Dit vraagt meer tijd.

Als blijkt dat het loket toch nog onvoldoende werkbaar is, overweegt het ministerie de behandelmodule tijdelijk uit te zetten, zodat in ieder geval aanvragers in staat zijn de vergunningcheck uit te voeren en vergunningen digitaal aan te vragen. De overheden blijven te allen tijde de aanvragen via de e-mail ontvangen. Ook blijven de aanvragen en bijlagen via de FTP-server beschikbaar. Mocht deze maatregel van kracht worden, dan worden overheden hiervan op de hoogte gesteld.

Om aanvragers te ondersteunen die nu niet via het digitale loket hun aanvraag kunnen indienen, kunt u gebruik maken van de papieren aanvraagformulieren (pdfs). Deze zijn te vinden op www.infomil.nl/papierenformulier.

Het Agentschap NL is zich bewust van de overlast en de extra inspanning die dat van velen vraagt. Zij bieden hun excuses hiervoor aan.

Dit is een bericht van de Helpdesk Omgevingsvergunning, Agentschap NL namens het ministerie van Infrastructuur en Milieu