Politie Groningen

Vrijdag 25 maart 2011

Provincie Groningen, 25-03-2011

Pool gewond na mishandeling

LEEK De politie heeft donderdagavond in Leek twee Polen aangehouden voor de mishandeling van een landgenoot. De 19- en 22-jarige verdachten sloegen het 27-jarige slachtoffer meerdere keren in de Nieuwe Streek in Leek. Het 27-jarige slachtoffer raakte bij de mishandeling dusdanig gewond dat hij naar een ziekenhuis moest worden gebracht. Later in de avond werden de verdachten aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden na huiselijk geweld

HAREN De politie heeft donderdagavond een 44-jarige inwoner van die plaats aangehouden vanwege huiselijk geweld. De man had onenigheid gehad met een 14-jarig kind en sloeg het kind tegen een muur. De 14-jarige wist het huis te ontvluchten en waarschuwde de politie. Die hield de verdachte even later aan. Hij is voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Automobilist onder invloed

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond in de Laan Corpus den Hoorn in Groningen een 33-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bleek bij een alcoholcontrole te diep in het glaasje te hebben gekeken. Uit een ademanalysetest werd duidelijk dat de Groninger bijna
1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Drietal aangehouden na kroegruzie

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond drie mannen aangehouden na een ruzie in een café aan de Vishoek in Groningen. Twee 27-jarige Poolse mannen hadden in het pand onenigheid gekregen met een 38-jarige Groninger. De ruzie ging op straat verder. Het drietal kon even verderop worden aangehouden. Een van de 27-jarigen moest naar het ziekenhuis om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen.

Man aangehouden voor bedreiging

OPENDE De politie heeft donderdagochtend bij een woning aan de Bosweg in Opende een 26-jarige man uit Opende aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht dat hij een 63-jarige man en een 35-jarige vrouw, beiden uit Opende te hebben bedreigd. De man en de vrouw waren volgens eigen zeggen naar de woning van de verdachte gegaan om een conflict te spreken. Dit viel kennelijk niet in goede aarde bij de 26-jarige. Hij bedreigde vervolgens beide plaatsgenoten met een mes. De politie hield de Opender kort na het incident aan. Hij werd gehoord over bedreiging. Beide slachtoffers hebben al aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Graffitispuiter op heterdaad gepakt

GRONINGEN De politie heeft donderdagochtend op het Hereplein in Groningen een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor het spuiten van graffiti. Politieagenten zagen dat de Stadjer het standbeeld van Jozef Israel met een roze verf had bespoten. De man werd aangehouden, terwijl de spuitbus werd in beslag genomen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Voetgangster aangereden

GRONINGEN Een 39-jarige vrouw uit Scheemda is donderdagochtend op de kruising Barkmolenstraat met de Griffeweg in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 44-jarige automobilist uit Groningen zag bij het afslaan de vrouw over het hoofd. De voetgangster kwam vervolgens bij een vluchtheuvel ten val. Zij werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Fietsster botst tegen lijnbus

GRONINGEN Een 41-jarige vrouw uit Ten Boer is donderdagmiddag op de Oostersingel in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed op haar fiets vanaf de Nieuwe Sint Jansstraat rechtsaf de Oostersingel op. Zij botste vervolgens tegen het harmonicastuk van een lijnbus die op de Oostersingel reed. Het slachtoffer kwam vervolgens ten val. Zij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Minderjarige voor heling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op de Vismarkt in Groningen een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de knaap op een fiets zonder het originele AXA-slot rijden. Tijdens de controle bleek dat de fiets in februari 2009 was gestolen in Groningen. Hierop werd de minderjarige aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook bleek dat de jongen een verboden mes bij zich had. Hij deed afstand van de fiets en het mes. De 16-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 24 maart op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Damsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1427, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Europaweg N7:aantal geregistreerde voertuigen: 2000, aantal overtredingen: 142, hoogst gemeten snelheid: 143 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur. Tijdens snelheidscontrole ontstond een eenzijdig ongeval. Een automobiliste botste met zijn auto tegen de vangrail. De bestuurder reed te hard: 119 km/uur.


- Groningen, N46 (Beneluxweg):aantal geregistreerde voertuigen: 1050, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, Kieler Bocht: aantal geregistreerde voertuigen: 320, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Appingedam, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2478, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Garrelsweer, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 951, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Hereweg: controle fietsverlichting, 37 bekeuringen.


- Groningen, Paterswoldseweg: bromfietscontrole, 10 bekeuringen (7x te hoge constructie snelheid), 13 gecontroleerde bromfietsen