Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 25-03-2011

Bromfietser ernstig gewond

HOUTEN Een bromfietser raakte op donderdagavond 24 maart ernstig gewond bij een ongeval.

Rond 19.20 uur kreeg de politie de melding dat een bromfietser op de Spoorhaag een ongeluk had gehad en gewond zou zijn. Agenten gingen ter plaatse, waar zij een ernstig gewonde scooterbestuurder, een 23-jarige man (woonplaats nog onbekend), op straat aantroffen. Gezien het letsel kwam niet alleen een ambulance ter plaatse, maar werd ook de komst van een traumahelikopter verzocht. De ambulancebroeders besloten echter de komst van de helikopter niet af te wachten en het slachtoffer met spoed over te brengen naar het UMC in Utrecht. Het slachtoffer is daar opgenomen en moest met spoed worden geopereerd.

Een getuige verklaarde dat hij de scooterbestuurder over de Spoorhaag had zien rijden, waarbij de scooterbestuurder door onbekende oorzaak ten val kwam. Door de Afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Doorgereden

IJSSELSTEIN Een automobilist reed op donderdagavond 24 maart door na een aanrijding.

Rond 21.55 uur reed een 45-jarige automobilist uit Montfoort over de Noord IJsseldijk, komende uit de richting van IJsselstein. Hij zag dat hem een automobilist tegemoet kwam, die gedeeltelijk op zijn weghelft reed. De Montfoorter week zo veel mogelijk naar rechts uit, waarbij hij met zijn rechterwielen door de berm reed. Ondanks dat, kon hij een aanrijding niet meer voorkomen, waarbij de autos met de linkerzijde elkaar raakten. In plaats van te stoppen, reed de tegenligger door, ondanks dat hij zijn linker voorband lek had gereden en op zijn velg reed.

Kort daarna kreeg de politie de melding dat een beschadigde auto op de Hernhutterslaan was geparkeerd. Agenten die ter plaatse gingen, zagen door de wijk een spoor in het wegdek, dat eindigde bij de beschadigde auto op de Hernhutterslaan. De auto had zware schade aan de linkerzijde en rustte op zijn linkervooras.

De agenten gingen naar de woning van de tenaamgestelde, een 21-jarige man uit IJsselstein. Hij bleek niet thuis te zijn. De agenten hebben aan de wel aanwezige familieleden aangegeven, dat de verdachte zich op het politiebureau moet komen melden. De auto is in beslag genomen en weggesleept. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.

Onder invloed de sloot in

BENSCHOP Een automobilist belandde op donderdagavond 24 maart te water. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 20.50 uur kreeg de politie de melding dat op het Dorp een bestelbus te water was geraakt. Agenten gingen ter plaatse, waarbij bleek dat de bestuurder, een 36-jarige man uit Lopik, ongeschonden uit de bus was gekomen. Hij had te veel gedronken en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 500 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Bij zijn verhoor verklaarde hij dat hij rijdend over het Dorp een sms-je kreeg. Terwijl hij die aan het lezen was, raakte hij van de weg en belandde in de vaart.

Verdachte heling fietsen aangehouden

UTRECHT/BUNNIK/HOUTEN Een 20-jarige man uit Houten is woensdag 23 maart aangehouden op verdenking van heling van twee bakfietsen en een gewone fiets. Op drie adressen, in Utrecht, Houten en Bunnik, stelde de politie een controle in.

Met behulp van een tagreader controleerden agenten alle aangetroffen fietsen. De gestolen fietsen werden op de laatste locatie gevonden. De verdachte handelt in Utrecht beroepsmatig in fietsen. In 2010 werd hij drie maal eerder aangehouden op verdenking van heling. Naar eigen zeggen probeert hij zijn zaken nu netjes te regelen. De verdachte is in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.