Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 25-03-2011

Vernielingen

BREUKELEN Agenten hielden op donderdagavond 24 maart drie jongemannen aan op verdenking van het plegen van vernielingen.

Rond 23.35 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Stationsweg glasgerinkel. Toen hij uit het raam keek, zag hij drie jongemannen wegrennen en zag hij dat een ruit van een loods was ingegooid. Hij belde 1-1-2 en agenten gingen ter plaatse. Twee getuigen gingen achter het drietal aan.

De agenten troffen de drie verdachten, jongemannen van 19, 20 en 23 uit Den Bosch en Roermond, en de twee getuigen op het station aan. De getuigen wezen het drietal aan als verdachten. Zij bleken niet alleen een ruit te hebben vernield, maar ook een bord halen en brengen toegestaan van een paal te hebben gehaald. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Meisje gewond

WOERDEN Een meisje raakte op donderdagochtend 24 maart gewond toen zij op haar fiets door een bestelbus werd aangereden.

Rond 09.10 uur fietste een 15-jarige meisje uit Linschoten over het fietspad van het Wulverhorstpad. Bij de rotonde Wulverhorstbaan/Middellandbaan wilde zij die oprijden in de richting van de Middellandbaan. De bestuurder van een bestelbus, een 55-jarige man uit Est, reed vanuit de richting van de Europabaan dezelfde rotonde op. Hij zag het meisje vermoedelijk door de laagstaande zon over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg, waarna het meisje op het wegdek terecht kwam. Zij werd met mogelijk been- en rugletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Gewonden bij aanrijding

WOERDEN Bij een aanrijding op donderdagmiddag 24 maart raakten een bromfietsster en een fietsster gewond.

Rond 14.45 uur kwamen een 51-jarige fietsster uit Zegveld en een 18-jarige bromfietsster uit Woerdenese Verlaat bij een wegversmalling op de Zegveldse Uitweg met elkaar in botsing. Beiden raakten gewond. De 51-jarige vrouw werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en de bromfietsster werd per ambulance naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. Gezien de verwondingen van beiden, konden zij ter plaatse nog geen verklaring over de oorzaak van de aanrijding afleggen. Vermoedelijk kwam de 51-jarige vrouw uit de richting van Zegveld fietsen en kwam de bromfietsster uit de richting van het Rietveld.