Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie GLM twee keer in de prijzen

Publicatiedatum: 25-3-2011 10:47:23

NIJKERK (REGIO) - Tijdens de Diversiteitdag Nederlandse politie 2011 op 24 maart heeft korpschef Pim Miltenburg (portefeuillehouder diversiteit in de Raad van Korpschefs) de onderscheiding uitgereikt aan Fatma Sahin-Can vakvrouw multicultureel vakmanschap 2011. Verder is de prijs het beste project uitgereikt aan de korpsen Gelderland-Midden (Professioneel Blauw) en Hollands Midden (Bab Al Khir). Het thema van de dag was: `Persoonlijk leiderschap in professioneel blauw'. De diversiteitdag wordt elk jaar georganiseerd door het Landelijk Expertise Centrum Diversiteit (LECD) van de Politieacademie en werd dit jaar gehouden in Nijkerk.

Ook dit jaar zijn er collega's uit diverse korpsen aangedragen voor de onderscheiding beste vakman/vrouw Multicultureel vakmanschap. Op de dag zelf worden de genomineerde collega's op een creatieve wijze gepresenteerd. Alle deelnemers werden daarna in de gelegenheid gesteld om te stemmen op wie hen het meest aansprak. Dit jaar is dat geworden Fatma Sahin-Can, als rechercheur werkzaam bij het korps Gelderland-Midden.

Winaars Diversiteitsprijs
De ochtend/middag van dit congres stond in het teken van diverse workshops. De 10 genomineerde projecten hebben in de ochtend een workshop gegeven over hun project. Hieruit zijn dit jaar twee winnaars gekomen. Dit zijn:
o Professioneel blauw
Het bespreekbaar maken van dilemma's op het gebied van diversiteit, omgangsvormen en integriteit (Politie Gelderland-Midden). Dit is een korpsbrede training waar alle medewerkers van het korps - van hoog tot laag - aan meedoen. De training startte in mei 2010 en wordt afgerond in 2011.
o Bab Al Khir
Iedere ouder wil dat zijn kind goed terecht komt. Maar hoe kun je hem daarbij steunen, niet alleen in huis maar ook daarbuiten, in de Nederlandse maatschappij van nu, die anders is dan de wereld waarin je zelf bent opgegroeid? Religieuze, maatschappelijke en bestuurlijke vertegenwoordigers geven 3 boodschappen aan Marokkaanse ouders (Politie Hollands Midden).

Trots
Korpschef Pim Miltenburg over het winnen van twee prijzen door zijn korps: "Ik ben er ontzettend blij mee en heel trots op collega Fatma Sahin, omdat zij in haar werk laat zien hoe je verschillen kunt waarderen en gebruiken in je werk en actief kunt optreden tegen vooroordelen. Zij is een voorbeeld voor velen. En dat het project Professioneel Blauw heeft gewonnen laat zien dat het belang om een korpsbrede discussie aan te gaan over diversiteit en omgangsvormen breed wordt gedeeld en herkend bij andere korpsen. Toen ik de envelop openmaakte om namens de Raad van Korpschefs deze twee prijzen uit te reiken, was ik heel blij verrast."

Van elkaar leren
Het belang van deze diversiteitdag is in toenemende mate het van elkaar leren bij het ontwikkelen van diversiteit en multicultureel vakmanschap en het verbeteren van professionaliteit. Deze beste projecten worden onderscheiden als beste project en ontvangt daarbij een stimulatie bijdrage om dit project in te voeren in de overige korpsen.

Voor meer informatie over de Diversiteitsdag en voor foto's: LECD, telefoon 055 - 539 27 75