Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 25-03-2011

Man overleden

BILTHOVEN/SOEST/DEN DOLDER - De politie heeft op donderdag 24 maart in de middag en avond naar een vermiste man gezocht. Hij werd kort na middernacht overleden aangetroffen. De politie gaat niet van een misdrijf uit.

Rond 15.15 uur kreeg de politie de melding dat een man uit Bilthoven (leeftijd wordt i.v.m. privacy niet gemeld) in verwarde toestand zijn woning had verlaten. Hij was vermoedelijk naar het bos gegaan tussen Bilthoven-noord/Soest en Den Dolder. De politie schatte de situatie ernstig in en verzamelde personeel uit meerdere districten, waaronder ook politieruiters, hondengeleiders en een politiehelikopter. Door de politiemensen werd in betrokken gebied naar de man gezocht. Agenten troffen hem kort na middernacht overleden in het bos aan. Daarbij wordt niet uitgegaan van een misdrijf.

Mishandeling

ZEIST Een jongeman werd in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 maart mishandeld door een andere jongeman.

Een 18-jarige jongeman uit Driebergen-Rijsenburg was naar een horecagelegenheid aan de 2e Dorpsstraat geweest. Rond 01.15 uur verliet hij de horecagelegenheid en fietste over de 2e Dorpsstraat. Hij had een groene muts op en werd daarop aangesproken door een jongeman. Die vroeg hem of hij ADO Den Haagsupporter was. Vervolgens pakte hij de muts van hem af en gaf hem een kopstoot. Daarna liep de verdachte weg en nam de groene muts mee. Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op.

De verdachte is een blanke jongeman, ± 20 jaar, ± 1.85 meter, kort zwart haar, normaal postuur en een breed gezicht. Hij droeg een zwarte jas en een blauwe spijkerbroek.

Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Verdachte heling fietsen aangehouden

UTRECHT/BUNNIK/HOUTEN Een 20-jarige man uit Houten is woensdag 23 maart aangehouden op verdenking van heling van twee bakfietsen en een gewone fiets. Op drie adressen, in Utrecht, Houten en Bunnik, stelde de politie een controle in.

Met behulp van een tagreader controleerden agenten alle aangetroffen fietsen. De gestolen fietsen werden op de laatste locatie gevonden. De verdachte handelt in Utrecht beroepsmatig in fietsen. In 2010 werd hij drie maal eerder aangehouden op verdenking van heling. Naar eigen zeggen probeert hij zijn zaken nu netjes te regelen. De verdachte is in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.