Gemeente Oldambt


Studio Seguénte wegens succes verlengd

`Kunstenaar tussen de bomen'

Beeldend kunstenaar Dirk Hakze is een week langer te aanschouwen. Ruim 400 bezoekers hebben in een week tijd het Rosarium bezocht. Hakze staat in het Rosarium te Winschoten, met zijn mobiele atelier. Naast zijn werkplaats staat in het park zijn kunst tentoongesteld. Hij heeft op dit moment al meer dan 10 schilderijen vervaardigd.

Afgezien van de vogels en de mensen in het Rosarium waren er geen omgevingsgeluiden, maar dat stoort niet. Zoals Hakze zei: "Als ik mijn koptelefoon opzet, schakel ik over naar een andere wereld", en dat was ook zo, het ene moment in gesprek met een bezoeker en even later zit Hakze diep in een schilderij. De schilderijen hebben per stukje in de muziek van Chopin een eigen karakter. De rust in een muziekstuk is terug te zien in de schilderijen.

Het project `Studio Seguénte'is een variant op het zeer succesvolle panoramaproject `The Colors of Music'. Het gaat hier om een object, wat als mobiel atelier wordt gebruikt, waarmee hij dit jaar rondreist door Noord-Nederland.

Gemeente Oldambt, 24 maart 2011